SON DAKİKA



Haber > Dünya > Filistin'den 'ABD konsolosluğu' açıklaması

Filistin'den 'ABD konsolosluğu' açıklaması

07 Kasım 2021 Pazar - 17:54




Filistin yönetimi, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in ABD'nin Kudüs'te Filistinliler için konsolosluk açmasına karşı olduğu yönündeki açıklamasını kınayarak, "konsolosluğun Kudüs'te yeniden açılması dışında hiçbir şeyi kabul etmeyeceğini" bildirdi.





Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde, Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne'nin konuya ilişkin açıklamasına yer verildi.

Ebu Rudeyne, İsrail Başbakanı Bennett'in, ABD'nin Kudüs'te Filistinlilere hizmet verecek konsolosluğunu yeniden açma planına ilişkin, "Kudüs'te Filistinlilere hizmet edecek bir ABD konsolosluğuna yer yok" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü, "Filistin yönetimi, ABD konsolosluğunun Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs'te yeniden açılması dışında hiçbir şeyi kabul etmeyecek." ifadesini kullandı.

ABD yönetiminin, Doğu Kudüs'teki konsolosluğunu yeniden açma konusundaki planını sürdüreceğini teyit ettiğini belirten Ebu Rudeyne, konuya ilişkin resmi olarak kendilerine ulaşan bilginin bu olduğunu ve bunun yakın gelecekte uygulanmasını beklediklerini aktardı.

Ebu Rudeyne, İsrail'in 1844'te kurulduğu yerde konsolosluk açılması sürecini engellemeye çalışan tüm yönelimlerinin kabul edilemez olduğunu kaydederek, bunun İsrail'in uluslararası düzeyde kınanan Yahudi yerleşim birimleri gibi tek taraflı uygulamalarını dayatma girişimleri bağlamında olduğunu ifade etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap