SON DAKİKA



Haber > Dünya > Filipinler'i Megi vurdu! Yüzlerce kişi öldü

Filipinler'i Megi vurdu! Yüzlerce kişi öldü

16 Nisan 2022 Cumartesi - 15:11




Filipinler'de 2 gün önce meydana gelen tropikal fırtına Megi'nin yol açtığı sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 167'ye ulaştı.





Filipinler'de meydana gelen tropikal fırtınada can kaybı her geçen gün artıyor.

Filipinler Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Kurulundan (NDRRMC) yapılan açıklamaya dayandırdığı haberinde, tropikal fırtına Megi'nin 10 Nisan'da karaya ulaştığı anımsatıldı.

Filipinler'de "Agaton" adıyla da bilinen Megi'nin karaya çıktığı Visayas Adaları, fırtınanın yol açtığı sel ve heyelanlardan en çok zarar gören bölge oldu.

Doğu Visayas'ta 151, Batı Visayas'ta 11, Davao'da 3, Merkez Visayas'ta 2 kişi sel ve heyelanlarda hayatını kaybetti.

Böylelikle sel ve heyelanlar, toplamda 167 kişinin hayatını kaybetmesine, 8 kişinin yaralanmasına neden oldu. Afetlerde kaybolan 110 kişiden ise hala haber alınamıyor.


Sel ve heyelanlar nedeniyle 1,9 milyon kişi tahliye edilirken, bunlardan 209 bin 162'si 959 tahliye merkezine yerleştirildi.

Felaketin tarım alanındaki zararının boyutunun ilerleyen günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Megi'nin, bu yıl Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler'i vuran ilk tropikal fırtına olduğu belirtiliyor.

Her yıl ortalama 20 fırtına ve tayfunun yaşandığı Filipinler'de, 2013'teki Haiyan Tayfunu nedeniyle 6 binden fazla kişi ölmüş, ülkede büyük yıkım yaşanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap