SON DAKİKA



Haber > Dünya > Filipinler: Kaçar diye Maria Ressa'nın Nobel Barış Ödülü'nü almaya gitmesine karşı çıkıldı

Filipinler: Kaçar diye Maria Ressa'nın Nobel Barış Ödülü'nü almaya gitmesine karşı çıkıldı

25 Kasım 2021 Perşembe - 20:24




Filipinler'de başsavcı, Nobel Barış Ödülü sahibi Maria Ressa'nın ödülünü almak için önümüzdeki ay Oslo'ya gitmesine karşı çıktı ve gazetecinin ''kaçma riski'' bulunduğunu savundu.





Filipinler'de, "Rappler" haber sitesinin kurucu ortağı Maria Ressa ve Rus gazeteci Dmitry Muratov, ekim ayında ''ifade özgürlüğünü koruma'' çabalarından dolayı ödüle layık görüldü.

Geçen yıl bir siber iftira davasında mahkumiyet kararına itiraz edilene kadar kefaletle serbest bırakılan eski CNN muhabiri Ressa, 10 Aralık'taki tören için Norveç'e gitmek üzere mahkeme onayına başvurdu.

Ancak başsavcı Temyiz Mahkemesi'ne itirazda bulundu ve Ressa'nın seyahat hakkının "mutlak olmadığını", Oslo'ya gitmek için "zorlayıcı bir neden" göstermediğini savundu. Başsavcı, itiraz dilekçesinde "Uluslararası toplumdaki Filipin hukuk süreçlerine yönelik sürekli eleştirileri, yargı sistemine saygı duymadığını ortaya koyuyor ve sonuç olarak kaçma riski bulunuyor" dedi.  

Mahkemenin konuyla ilgili kararı bekleniyor.  

Nobel Enstitüsü ise ''herhangi bir ulusun vatandaşlarını Nobel Barış Ödülü'nü almak için Oslo'ya seyahat etmeleri için serbest bırakmamasının bir utanç'' olduğunu ifade etti.


Ressa, Başkan Rodrigo Duterte'yi ve binlerce kişinin ölümüne neden olan bir uyuşturucu savaşı da dahil olmak üzere hükümetinin politikalarını sert bir şekilde eleştirmişti. 

Ressa, 6 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu siber iftira davasındaki mahkumiyet kararına itiraz da dahil olmak üzere toplam 7 davayla karşı karşıya bulunuyor.  Aynı zamanda ABD vatandaşı olan Ressa, oraya da seyahat etmek için mahkemeden onay aldı ve şu anda ABD'de bulunuyor. (AjansBizim)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap