SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fildişi Sahili'nde 8 ayda 2 başbakan öldü

Fildişi Sahili'nde 8 ayda 2 başbakan öldü

12 Mart 2021 Cuma - 17:43




Afrika ülkesi Fil Dişi Sahili’nde Başbakan Hamed Bakayoko'nun 10 Mart'ta hayatını kaybetmesiyle birlikte son 8 ayda 2 başbakan hayatını kaybetmiş oldu.





Fildişi Sahili'nde, Başbakan Hamed Bakayoko'nun 10 Mart'ta hayatını kaybetmesinin ardından 8 günlük ulusal yas ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara imzalı genelge ile Bakayoko'nun yaşamını yitirmesi nedeniyle ülkede 8 günlük yas ilan edildiği duyuruldu.

Sağlık sorunları nedeniyle 18 Şubat'ta özel uçakla Paris'e giden 56 yaşındaki Bakayoko, 6 Mart'ta deneysel bir kanser tedavisi için Fransa'dan Almanya'ya nakledilmiş, 10 Mart'ta Almanya'da hayatını kaybetmişti.

Bakayoko'nun durumunun ağırlaşması üzerine Devlet Bakanı Patrick Achi "Geçici Başbakan" olarak görevlendirilmişti.

 Aynı zamanda Savunma Bakanı olan Bakayoko'nun bu görevine de hükümetten Tene Brahima Ouattara'nın vekalet edeceği belirtilmişti.


ÖNCEKİ BAŞBAKAN DA TEMMUZDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Bakayoko'nun selefi Amadou Gon Coulibaly de tedavi için gittiği Fransa'dan döndükten kısa süre sonra 8 Temmuz 2020'de yaşamını yitirmişti.

31 Ekim 2020'de düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin cumhurbaşkanı adayı olan Coulibaly'nin ölümü ülkede şok etkisi yaratmıştı.

Coulibaly'nin hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Ouattara, 3'üncü dönemine devam etme kararı alarak aday olmuş ve seçilmişti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap