SON DAKİKA



Haber > Dünya > FBI: Kovid Çin’deki laboratuvardan sızdı

FBI: Kovid Çin’deki laboratuvardan sızdı

02 Mart 2023 Perşembe - 09:57




Kovid-19 pandemisinin kaynağına dair son günlerde ABD ile Çin arasındaki tartışmalı açıklamalar sürerken, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, koronavirüsün “büyük ihtimalle Çin hükümetinin kontrolünde olan bir laboratuvardan sızdığını” söyledi.





Amerikan Fox News’e konuşan Wray, bunun bir kurum olarak FBI’ın kanısı olduğunu belirtirken, “FBI bir süredir pandeminin muhtemelen laboratuvar kaynaklı bir olay sonucu başladığını düşünüyor” dedi. Wray’in sözleri, ABD’nin Çin Büyükelçisi Nicholas Burns’ün Pekin Kovid-19’un kökeni hakkında daha dürüst olmalı” açıklamasının ardından gelirken, FBI pandeminin başından bu yana virüsün kökenlerine dair kanısını ilk defa açıklamış oldu. Christopher Wray

Bugüne kadar virüsün laboratuvardan sızdığı iddialarını reddeden Çin, ABD’nin suçlamalarına hızla yanıt verdi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning suçlamaları reddederek “ABD istihbarat topluluğunun hikayeler uydurma konusundaki geçmiş performansı göz önüne alındığında, vardıkları sonuçların hiçbir inandırıcılığı yok” dedi. Ning, ABD’nin “laboratuvar sızıntısı” teorisini yeniden gündeme getirerek, Çin’in itibarını sarsamayacağını ancak ABD’nin kendi itibarına zarar vereceğini de sözlerine ekledi. Bilim insanları, gelecekte yeni bir salgın dalgasıyla mücadele edebilmek için Kovid-19’un kaynağının tam olarak tespitinin gerekliliği konusunda ısrar ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap