SON DAKİKA



Haber > Dünya > Euro Bölgesi, ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde büyüdü

Euro Bölgesi, ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde büyüdü

31 Temmuz 2023 Pazartesi - 14:51




Euro Bölgesi ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 büyüme kaydetti





Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme oranlarına ilişkin öncü verileri yayımladı.

Söz konusu rapora göre, 20 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH), 2023'ün ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 arttı.

Piyasa beklentileri çeyrek bazda yüzde 0,2, yıllık bazda da yüzde 0,5 büyümeyi öngörürken, Euro Bölgesi ekonomisi bu tahminlerin üzerine çıkarak yüzde 0,3'lük çeyreklik büyüme elde etti. Yıllık bazda ise GSYH yüzde 0,6 artış gösterdi.

AB ekonomisi ise mevsimsellikten arındırılmış GSYH'de ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla değişmezken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 artış kaydetti. 

Ancak bazı ülkelerde büyüme oranları farklı seyretti. Örneğin, ikinci çeyrekte İsveç, Letonya, Avusturya ve İtalya'da GSYH azalırken, Almanya ve Portekiz'de sabit kaldı. Fransa ise yüzde 0,5 büyüdü. Yıllık bazda ise bu ülkelerin performansları da farklılık gösterdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap