SON DAKİKA



Haber > Dünya > Etiyopya'dan Jawar Muhammed: Trump Idi Amin Dada olabilirdi

Etiyopya'dan Jawar Muhammed: Trump Idi Amin Dada olabilirdi

14 Ocak 2020 Salı - 19:04




Etiyopyalı politikacı Jawar Muhammed, Trump'ı Afrika'nın gördüğü en zalim devlet başkanı Uganda kasabı Idi Amin Dada'ya benzetti





Etiyopyalı politikacı ve medya sahibi Jawar Mohammed, Başkan Donald Trump'ı en korkunç Afrikalı diktatörlerden biri olan Uganda'dan Idi Amin Dada'ya benzetti.

Jawar Mohammed, Etiyopya'da tartışmalı bir figür. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşadı ve ABD pasaportu aldı. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşarken Oromo Medya Ağı (OMN) adlı bir hayır kurumu kurdu ve Oromo topluluğundan para topladı ve uydu TV yayınladı. Şimdi Etiyopya'da kar amacı gütmeyen kuruluşunu özel mülkiyete dönüştüren bir işletmeye dönüştüğüne dair doğrulanmamış raporlar var. Jawar kısa süre önce ABD pasaportunu iade ettiğini ve 2020 Etiyopya seçimlerinde koştuğunu bildirdi. Etiyopya hükümeti Jawar'ın iddiasını doğrulamadı.

Jawar , LTV Dünya röportajı sırasında Başkan Donald Trump hakkındaki fikri sorulduğunda “Trump Afrika'da olsaydı, Idi Amin Dada kadar diktatör olabilirdi.

Jawar, Etiyopya'nın politikasında çok bölücü ve kışkırtıcı bir rol oynamaya başladı. Destekçileri genç bir adamı linç etti ve onu Shashemene'nin Oromiya kasabasındaki halka açık bir meydanda baş aşağı asılı bıraktı . Ekim 2019'da destekçilerine sosyal medyada bir mesaj gönderdi ve 86 hayatın katliamına neden oldu. Daha sonra Sidama gençliğini topladı ve bağımsız bir Sidama bölgesi elde etmek için şiddetli yollar kullanmalarını söyledi. Sidama vatandaşı olmayan 50'den fazla kişi öldürüldü. Adı, ağırlıklı olarak etnik Dorze ve Wolyta'yı hedefleyen Burayu katliamı da dahil olmak üzere diğer birçok şiddet eylemiyle de ilişkilidir. Suçlarından bağımsız olarak Jawar, Etiyopya hükümetinin korumasını aldı ve Başbakan Abiy tarafından devlet adamı gibi muamele gördü.

Uganda kasabı: Idi Amin Dada


İdi Amin Dada, Afrika'nın gördüğü en zalim devlet başkanıydı. 1971-1979 arasında Uganda'daki iktidarı vahşi yönetimi, soykırım ve insanlığa karşı suçlarla nam saldı. 'Sürgündeyken' lüks bir hayat yaşadığı Suudi Arabistan’da 2003 yılında öldü

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap