SON DAKİKA



Haber > Dünya > Etiyopya’dan Batı’ya sert mesaj: Sudan iç sorunlarını kendisi çözmeli

Etiyopya’dan Batı’ya sert mesaj: Sudan iç sorunlarını kendisi çözmeli

04 Ocak 2022 Salı - 15:26




Batı'ya sert tepki. Etiyopya hükümeti, Sudan'da yaşanan siyasi krizin çözümü için dış müdahaleyi reddettiklerini ve Sudanlıların kendi sorunlarını kendilerinin çözmesi gerektiğini bildirdi.





Sudan’da belirsizlik devam ederken bazı batılı ülkelerin dış müdahale çağrılarına komşusu Etiyopya’dan sert tepki geldi.

Etiyopya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dina Mufti, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sudan'a herhangi bir dış müdahaleye karşı olduklarını söyledi.

Sudanlıların kendi iç sorunlarını kendilerinin barışçıl yollarla çözmesi gerektiğini belirten Mufti, Etiyopya olarak Sudan'daki durumu yakından takip ettiklerini vurguladı.

Mufti, Sudan ile yaşanan sınır sorununu da barışçıl mekanizmalarla çözmek istediklerini kaydederek, "Etiyopyalılar ve Sudanlılar insan yapımı sınırlarla iki devlete ayrılmış tek halktır." dedi.

Sudan'da 25 Ekim'deki askeri müdahalenin ardından teknokrat hükümeti kurması için görevine iade edilen Başbakan Abdullah Hamduk, ülkedeki siyasi krizin çözülememesi ve askerle anlaşmazlıklar nedeniyle dün istifasını sunmuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap