SON DAKİKA



Haber > Dünya > Etiyopya Başbakanı BAE ziyaretlerini sıklaştırıyor

Etiyopya Başbakanı BAE ziyaretlerini sıklaştırıyor

13 Şubat 2020 Perşembe - 16:08




Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed BAE'de bir dizi temaslarda bulunacak, bu temasların Afrika Birliği zirvesinden hemen sonra olması dikkat çekici.





Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Etiyopya İş Danışma Konseyi yakın zamanda Addis Ababa'da bir toplantı düzenledi ve burada Etiyopya'da faaliyet gösteren BAE şirketlerinin yatırım sürecini hafifletmeyi ve ikili ticaret önündeki mevcut engelleri kaldırmayı planladı.

BAE Addis Ababa Büyükelçiliği tarafından yönetilen ve Dubai Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen konsey, 2018 yılında BAE yatırımcıları ve Etiyopyalı işadamları için bir destek sistemi olarak kuruldu.

Konseyin temel sorumlulukları şunlardır: Etiyopya'daki BAE yatırımcıları için iş fırsatlarının belirlenmesi, Afrika ülkesindeki BAE şirketlerinin karşılaştığı ortak zorlukların ele alınması, şirketlerin ticaret fuarlarına katılımını kolaylaştırarak ve kamu ve özel sektör paydaşları arasında yapıcı diyaloğu teşvik ederek iş alışverişini teşvik etmek .

Toplantıya, BAE'nin Addis Ababa Büyükelçiliği, Emirates Havayolları, Etiyopya Ulusal Bankası, Dashen Bank ve yerel iş dünyasının temsilcileri de dahil olmak üzere konseyin yönlendirme komitesinin üyeleri olarak görev yapan Etiyopya Yatırım Komisyonu temsilcileri ve Etiyopya'da varlıklarını sürdüren BAE şirketleri katıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap