SON DAKİKA



Haber > Dünya > Eski cumhurbaşkanının kızı olduğunu iddia eden kadına hapis

Eski cumhurbaşkanının kızı olduğunu iddia eden kadına hapis

15 Ekim 2020 Perşembe - 15:20




Cezayir’de mahkeme eski Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'nın kızı olduğunu iddia eden Madame Maya’ya yolsuzluk davasında 12 yıl hapis cezası verdi.





Başkent Cezayir'de görülen davada, eski Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika’nın kızı olduğunu iddia eden Madame Maya hakkında karar çıktı.

Mahkeme, Madame Maya'ya 12 yıl hapis cezasının yanı sıra, mal varlığına el konulması, 40 bin dolar para cezası ve kamu hazinesine tazminat olarak aynı değerde para cezası verdi. Öte yandan Maya'nın 2 kızına da annelerine yardım ettikleri gerekçesiyle 5'er yıl hapis cezası verildi.

GERÇEK ADI ORTAYA ÇIKTI

Madame Maya, Buteflika’nın kızı olduğunu iddia ederek; bakanlar, üst düzey yetkililer ve iş adamları ile yakın ilişkiler kurdu. Lüks konutlar, projeler de dahil olmak üzere büyük ayrıcalıklar elde etti. Yapılan incelemeler sonucu Madame Maya'nın gerçek isminin Şhanash Zuleyha olduğu tespit edildi.

YARDIM TAVSİYESİ VERMİŞTİ


Madame Maya'nın Buteflika’nın gerçek kızı olup olmadığını ilişkin net bir bilgi bulunmazken, Buteflika’nın Maya için “yardımda bulunulmasını” tavsiye etmesi şüpheleri artırdı.

Cezayir basını, iş kadını olan Maya'nın yaklaşık 31 milyon dolarlık serveti ve İspanya’da 2.5 milyon euro değerinde mal varlığı olduğunu açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap