SON DAKİKA



Haber > Dünya > Eski başbakan Medvedev: Batı'dan korkmayanlar bunu yapacak

Eski başbakan Medvedev: Batı'dan korkmayanlar bunu yapacak

27 Ağustos 2023 Pazar - 16:05




Rusya eski başbakanı Dmitri Medvedev, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığının diğer ülkeler tarafından tanınmamasıyla alakalı konudan bahsederken, KKTC örneğini verdi.





Eski Rusya Devlet Başkanı, mevcut Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığının tanınmasının "çok hassas" bir konu olduğunu söyledi.

Bu iki bölgenin diğer ülkeler tarafından tanınmasının genel konjoktürle de çok yakından alakalı olduğunu söyleyen Medvedev, "Bizim bu bölgeleri tanıma kararımızın Batı'da heyecan yaratmadığı açık, tanımayacaklarını söylediler. Elbette bundan sonra ne olacağını bilmiyoruz ama eminim ki tarih er ya da geç her şeyi yerli yerine oturtacaktır. Onları tanımak isteyen ve Batı'dan korkmayan devletler bunu başaracaktır." dedi.

KUZEY KIBRIS'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Bir bölgenin tanınmasıyla alakalı tartışmaların sadece Abhazya ve Güney Osetya'yla sınırlı olmadığını söyleyen Medvedev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gibi birçok bölgenin de benzer durumda olduğuna dikkati çekti.

Bir bölgenin kaç ülke tarafından tanınması gerektiğinin bir öneminin olmadığını, devletin ortaya çıkması için mühim olanın "tanınma olgusu" olduğunu söyleyen Rus politikacı, "Onlar da (KKTC) tanınmıyor. Ancak bu onların bağımsız kabul edilmesini engellemiyor. Örneğin, Türkiye tarafından tanınıyorlar. Bir dizi tüzel kişiliğe de sahipler. Kosova hakkındaki bitmek bilmeyen konuşmalardan bahsetmiyorum bile." ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap