SON DAKİKA



Haber > Dünya > Esed rejimi Suriye'de geniş çaplı sevkıyat başlattı

Esed rejimi Suriye'de geniş çaplı sevkıyat başlattı

12 Ocak 2021 Salı - 15:40




Suriye'de Esed rejimi, 11 Ocak’ta Hama’nın doğu kırsalındaki İsriya - Hanasir yoluna geniş çaplı askeri takviyelerde bulundu. Açıklama Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapıldı.





SOHR, Hama’nın doğusundaki er-Rahcan ve eş-Şakusiyye eksenlerinde başlatılan sürpriz bir saldırıda 15 subayın rejim gücü ile teması kaybettiklerini bildirdi. Gözlemevi, subayların bölgede bindiği otobüsün daha sonra yanmış olarak bulunduğunu, akıbetlerinin ise bilinmediğini aktardı.

SOHR, 11 Ocak’ta Suriye’nin doğusundaki Deyrizor’daki rejim güçleri ve Filistin Kudüs Tugayı milislerinin bulunduğu bölgelere DEAŞ unsurları tarafından yeni bir saldırı düzenlendiğini açıkladı. Gözlemevi, örgütün doğudaki Deyrizor’un güney çöl bölgesinde Kudüs Tugayları’na saldırdığını, en az 8 kişiyi öldürdüğünü ve bazıları ağır olmak üzere 11 kişiyi yaraladığını belirtti. Örgütün saldırının ardından geri çekildiğini bildiren SOHR, rejim güçlerinin ve Kudüs Tugayı’nın bölgeye takviyeler gönderdiğini ve örgütün hücrelerinin aranmasına başlandığını kaydetti.

Kaynak: Şarku’l Avsat

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap