SON DAKİKA



Haber > Dünya > Esed rejimi 5 semti ele geçirdi

Esed rejimi 5 semti ele geçirdi

28 Kasım 2016 Pazartesi - 08:34




Esed rejimi ordusu ve İran destekli Şii milisler, Halep merkezinde muhaliflerin kontrolündeki 5 semti ele geçirdi.





 Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimi ve İran destekli milisler,  Halep kent merkezinin doğusunda muhaliflerin hakimiyetindeki 5 semti ele  geçirirken PYD/PKK da rejimle eş zamanlı saldırıyor. Muhalif güçler, rejim  ve İran destekli Liva Kudüs örgütü milisleriyle üç gün süren şiddetli  çatışmaların ardından Halep kent merkezinin doğusundaki Hanano, Cebel Bedro,  Badiin, Ayn el-Tel ve Ard el-Hamra semtlerinden tümüyle geri  çekildi.Rejim güçleri ayrıca, Bustan Başa semtinin bir bölümünü, İnzarat  mahallesini ve Haydariye'ye gençlik merkezini ele geçirdi.

Muhaliflerin çekilmeleri sırasında binlerce aile rejim güçlerinden  kaçarak kent merkezinin doğusunda daha iç kesimlere akın etti.

KUZEY-GÜNEY OLARAK İKİYE BÖLÜNEBİLİR

Çatışmalar, Sahur semtinin doğu kesiminde devam ediyor. Rejm  güçlerinin Sahur'u ele geçirdiği iddialarını, muhalif  Ahrar’uş Şam sözcülerinden Ahmet  Karaaali yalanladı. Rejimin Sahur'u alması durumunda, kuşatma altındaki muhaliflerin  bölgesi kuzey ve güney olarak ikiye bölünebilir.

İNSANİ KRİZ


Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye sınır Halep ili, başkent Şam'dan  sonra ülkenin ikinci büyük kenti konumunda. Kent merkezinin Türkiye sınırına  uzaklığı 40 kilometre. Merkezin batısını rejim, doğusunu muhalifler kontrol  ediyor. Rejim kuşatmasında yaklaşık 300 bin sivilin bulunduğu doğu Halep'te İl  Sağlık Müdürlüğü'nün verilerine göre, halk 94 gündür temel insani ihtiyaçlarını  gideremiyor. 15 Kasım'dan bu yana rejim güçleri 500'den fazla sivili öldürürken 2  bine yakınını yaraladı. Son iki hafta içinde kentin doğusundaki tüm hastaneler ve  sağlık merkezleri rejim saldırılarıyla hizmet dışı kaldı. Kentte hizmet veren  yalnızca 3 fırın bulunuyor. Bölgede okulların tümü kapalı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap