SON DAKİKA



Haber > Dünya > Esad'ın generali cesetlerle poz verdi

Esad'ın generali cesetlerle poz verdi

22 Mayıs 2016 Pazar - 10:58




Esad'ın komutanlarından General İsam Zehreddin işkence edilerek asılmış iki insan cesediyle poz verip sosyal medyada paylaştı.





Korkunç kareyi gören Suriyeli sosyal medya kullanıcıları, bunu kendi hesaplarından paylaşarak yaşanan vahşeti tüm dünyaya duyurdu.

İşkence edilerek asılmış iki insan cesediyle poz veren bir askerin yer aldığı fotoğraf, internette tepki topladı. Uluslararası Ceza Hukuku Uzmanı Diala Chehade, Esed'e bağlı generallerden İsam Zehreddin olduğu iddia edilen askerin yargılanacağından şüpheli.

Suriyeli sosyal medya kullanıcıları, son günlerde Suriye'nin Deyr Ez Zor bölgesindeki rejim operasyonlarının komutanı General İsam Zehreddin'e ait olduklarını iddia ettikleri bir fotoğraf paylaşıyor. Bizim sansürlemek zorunda olduğumuz bu fotoğrafta, işkence edilmiş iki kişinin yanında duran bir asker bulunuyor.

Al Jazeera'da yer alan habere göre öldürülen kişilerin kim olduğunu bilmiyor. Ancak fotoğrafta, iki kişinin parçalandıktan sonra asılmış oldukları görülüyor.

Suriye'de Esed rejimine bağlı ordudan General İsam Zehreddin'in oğlunun da son zamanlarda benzer fotoğraflarının yayımlanması, fotoğraftaki ismin İsam Zehreddin olması ihtimalini artırıyor.


Uluslararası Ceza Hukuku Uzmanı Diala Chehade, İsam Zehreddin olduğu iddia edilen askerin yargılanacağından şüpheli:

"Gelecekte Suriye'de meşru bir hükümet Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yargılama yetkisini kabul ederse; Suriye'deki silahlı çatışmalara katılan Rusya, böyle bir başvuruyu büyük ihtimalle veto eder."

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın 23 Nisan'da açıkladığı resmi olmayan tahminine göre, 2011'de başlayan Suriye iç savaşı yaklaşık 400 bin kişinin ölümüne neden oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap