SON DAKİKA



Haber > Dünya > Esad'ın kuzenine vergi operasyonu!

Esad'ın kuzenine vergi operasyonu!

03 Mayıs 2020 Pazar - 15:40




Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kuzeni olan ve iç savaştan önce Suriye'de yolsuzlukların simgesi olarak görülen milyarder iş insanı Rami Maluf'a vergi kaçakçılığı suçlamasıyla operasyon başlatıldı.





Suriye’nin en zengin iş insanlarından biri ve Devlet Başkanı Beşar Esad’ın anne tarafından kuzeni olan Rami Maluf’la iktidar arasındaki vergi gerilimi büyüyor. Maluf, sahibi olduğu telekomünikasyon imparatorluğu Syriatel’e 125 milyon Suriye poundu tutarında vergi kaçakçılığı cezası kesilmesinin ardından, ödeme mühletinin 5 Mayıs’ta dolmasına iki gün kala çalışanlarının tutuklandığını açıkladı.

Adı yolsuzluklarla anılan Maluf’un sahibi olduğu Syriatel, ülkedeki isyan 2011 yılında ilk patlak verdiğinde göstericilerin hedefi olmuş, yüksek telekomünikasyon fiyatlarına tepki gösteren eylemciler şirketin birçok şubesini ateşe vermişti. Maluf perşembe günü sosyal medyadan yayımladığı videoda ise vergi kaçakçılığı suçlamasını reddetmişti.

‘İNSANİ OLMAYAN YOLLARLA…’

Maluf, bugün paylaştığı yeni bir videodaysa, çeşitli şirketerindeki birçok çalışanın gözaltına alınmakta olduğunu duyurdu. Maluf, “Bugün kabul edilemez şekillerde bir baskı başladı ve güvenlik güçleri, insani olmayan yollarla, çalışanlarımızı gözaltına alıyor” ifadelerini kullandı.

RAMİ MALUF KİMDİR?


Suriye yönetimine en yakın iş insanlarından biri olan Maluf, telekom sektörünün yanı sıra emlak, inşaat ve petrol ticareti alanlarında da faaliyet gösteren devasa bir imparatorluğun sahibi. Bir dönem Suriye ekonomisinin yaklaşık yüzde 60’ını kontrol eden ve muhalifler tarafından Esad yönetiminin oligarşisinin simgesi olarak görülen Maluf’un, iç savaşta orduya da büyük paralar akıttığı sanılıyor.

DOĞRUDAN ESAD’A SESLENDİ

Nitekim bugün paylaştığı videoda da, Esad yönetimine ‘savaş sırasındaki mali yardımlarını’ hatırlatıp ‘şirketlerinin vergi cezası nedeniyle çökmekten kurtarılmasını’ istedi.  Videoda doğrudan Esad’a seslenen Maluf, yetkililerin kendisinden Syriatel de dahil, şirketlerinin yöneticiliğinden ayrılmasını istediğini söyleyerek, “Güvenlik güçlerinin, savaş sırasında en büyük destekçileri ve finansörleri olan Rami Maluf’un şirketlerinin üzerine çullanacağını kim beklerdi?” dedi.

Savaştan önce 5 milyar dolarlık bir serveti olduğu tahmin edilen Maluf’un şu an nerede olduğu bilinmiyor. Maluf 2008 yılından beri ABD’nin, 2011 yılından bu yana da Avrupa Birliği’nin yaptırımlarına tabi tutuluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap