SON DAKİKA



Haber > Dünya > Esad ve Putin anlaştı!

Esad ve Putin anlaştı!

22 Kasım 2016 Salı - 13:48




Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ülkede Rus projeleri için en iyi koşulları sağlama konusunda garanti verdiğini söyleyen Rusya Başbakan Yardımcısı





Rogozin liderliğindeki Rus heyeti, Suriye'nin başkenti Şam'da Beşar Esad, Başbakan İmad Hamis ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile bir araya gelerek Rusya tarafından Suriye'ye yapılacak ekonomik yardımın yöntemlerini detaylıca ele aldı. ?Esad ile yapılan görüşmenin ardından TASS haber ajansına ve Pervıy Kanal'a demeç veren Rogozin, "Suriye hükümetinin bu ülkedeki her Rus şirketine ilgi göstermesi konusunda anlaştık. Bugün Esad'a enerji ve ulaştırma alanlarında önemli projeler sunduk. Devlet Başkanı, en iyi koşulları sağlama konusunda garanti verdi" dedi.

'SURİYE'DEN ÜRÜN ALIYORUZ, ALMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ'

 Aynı zamanda Rusya-Suriye Hükümetlerarası Ekonomik-Ticari ve Bilimsel- Teknolojik İşbirliği Komisyonu Eş Başkanı olan Rogozin, iki ülke arasında tarım ürünlerinin sevkiyatı için 'yeşil koridor' adlı basitleştirilmiş gümrük prosedürü oluşturulmasını öngören anlaşma imzalandığını söyledi. Suriye'deki tarım ürünlerinin Rus pazarına sunulması için gerekli ulaşım imkanları üzerinde anlaşma sağladıklarını kaydeden Rogozin, "Burada yüksek kaliteye sahip sebze ve meyve yetiştiriliyor. Suriyeliler, ürünlerinin Rus pazarına sunulması için büyük çaba gösteriyor. Suriye'den ürün alıyoruz ve almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Rogozin, Suriye'ye destek vermek için her türlü imkanı göz önünde bulunduracaklarını da söyledi.

ESAD: RUSYA'NIN SURİYE'YE DESTEĞİ ÖNEMLİ

Öte yandan Suriye Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Esad, Rusya'nın özellikle ekonomik alanında verdiğin desteğin önemli olduğunun altını çizdi. Rusya tarafından sunulan yardımın Suriye halkının acılarını hafiflettiğini söyleyen Esad, ekonomi, ticaret, yatırım, petrol, doğalgaz ve ulaştırma alanlarında işbirliğini geliştirme konusunda anlaşma sağladıklarını belirtti. ?İki ülke arasındaki tarihi ilişkiler ve terörle mücadele alanındaki koordinasyonun da masaya yatırıldığı bildirilen açıklamaya göre Esad, "Rusya'nın uluslararası arenadaki ve terörle mücadele alanındaki politikası ve duruşu, Moskova'nın uluslararası hukukun gözetilmesi, egemenliğe ve halkın iradesine saygı ilkelerini esas alan bir ülke olduğunu kanıtlıyor" ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap