SON DAKİKA



Haber > Dünya > Esad Suriyelileri geri gönderme projesine karşı çıktı: Kabul etmiyoruz

Esad Suriyelileri geri gönderme projesine karşı çıktı: Kabul etmiyoruz

21 Mayıs 2022 Cumartesi - 15:00




Esad rejimi, Türkiye'nin alt yapısını oluşturduktan sonra geri göndermek istediği 1 milyon Suriyeliyi kabul etmeyeceğini açıkladı.





2011'den beri devam eden iç savaş nedeniyle milyonlarca Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı.

Komşu ülkelere ve Avrupa'ya göç eden Suriyelilerin büyük bir bölümü de Türkiye'ye geldi.

Suriyeli sığınmacıları ülkelerine geri gönderilsin tartışmaları son günlerde Türkiye'nin gündemine oturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyelilere alt yapı, barınma gibi temel ihtiyaçları kapsayan desteklerinin ardından 1 milyon Suriyelinin ülkelerindeki güvenli bölgelere geri gönderilecekleri belirtilmişti.

SURİYE VATANDAŞLARINI KABUL ETMEYECEK


Konya ilişkin Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan olumsuz cevap geldi.

Bakanlık, Türkiye'nin 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı Suriye sınırındaki "güvenli bölgelere" geri gönderme projesini kabul etmeyeceklerini bildirdi.

''TÜRKİYE FİNANSE EDİLMESİN''

Suriye Dışişleri Bakanlığı, devlet haber ajansı SANA'ya cuma günü yaptığı açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti, bu tür oyunları kesinlikle reddediyor." ifadelerini kullanarak diğer ülkelere Türkiye'yi finanse etmeme çağrısı yaptı.

SÖMÜRGECİLİK İDDİASI


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının "Suriye'ye ve Suriye halkı ile topraklarının bütünlüğüne karşı saldırgan oyununu" açığa çıkardığını ileri süren Suriye Dışişleri Bakanlığı, "Asıl amaç sömürgecilik. Güvenli bölge dedikleri aslında etnik temizlik." şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, mayıs ayı başlarında "Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz." açıklaması yapmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap