SON DAKİKA



Haber > Dünya > Esad rejimi: Suriyelilerin geri dönüşü için af çıkaracağız

Esad rejimi: Suriyelilerin geri dönüşü için af çıkaracağız

23 Aralık 2021 Perşembe - 17:25




Suriye, ülke dışındaki yurttaşlarının geri dönmesini sağlamak için af gibi kolaylıkların sağlanacağını duyurdu. Şam yönetimi yaptırımların geri dönüşlerin önündeki engel oluşturduğunu açıkladı.





Arap birliği ile barışmayı devam eden Esad rejimi, ülke dışındaki Suriyelilerin evlerine dönmesi için çağrı yaptı…

Moskova ve Şam arasında Suriye- Rusya Koordinasyon Heyetleri Ortak Toplantısı Suriye'nin başkenti Şam'da başladı.

Esad yönetimi toplantıda başta af olmak üzere geri dönmek isteyen Suriyelilere kolaylıklar sağlanacağını duyurdu. 

'YAPTIRIMLAR ENGELLİYOR'

Suriye Yerel Yönetim ve Çevre Bakanı Hüseyin Mahluf, “Bu, yerinden edilmiş Suriyelilerin anavatana geri dönüşleri için uygun koşulların sağlanmasına yönelik ortak çabaların takibi çerçevesinde geliyor ve Suriye’ye uygulanan yasa dışı yaptırımlar da geri dönme çabalarını engelliyor” ifadelerini kullandı.


Mahluf, ABD gibi ülkelerin Suriye'nin bazı kısımlarını işgal etmeye devam etmesi ve kaynakların yağmalanmasının' geri dönüşlerin önündeki diğer engeller yorumladı.

Kendileri için yerinden edilen Suriyelilerin geri dönüşünün 'öncelik' olduğunu söyleyen Mahluf, 'başta af kararnameleri olmak üzere çeşitli kolaylıklar sağlanacağını' vurguladı. 

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ise yaptığı konuşmada Suriye'nin yurtdışındaki yurttaşlarını geri getirmeye çalıştığını söyledi ve 'yeniden inşa sürecine katkıda bulunma' çağrısı yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap