SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ermenistan, Türkiye sınırındaki Ormanı bilerek ateşe verdi

Ermenistan, Türkiye sınırındaki Ormanı bilerek ateşe verdi

12 Nisan 2022 Salı - 14:39




Ermenistan'ın, Türkiye sınırına yakın sazlık ve ormanlık alanda barınan domuzları kaçırmak için yangın çıkardığı ve domuzların Türkiye'ye geçmesini sağladığı iddia edildi.





Yangın, Tuzluca ilçesine bağlı Turabi Köyü-Ermenistan sınırında meydana geldi. İddiaya göre Ermenistan, Türkiye sınırına yakın kendi sınırları içinde bulunan sazlık ve ormanlık alanda barınan domuzları kaçırmak için yangın çıkardı. Kontrolden çıkan yangın Ermenistan tarafında bulunan ormanlık alanın çoğunu sardı. Siyah dumanların gökyüzünü kapladığı yangından kaçmak isteyen domuzlar, Aras Nehrini geçerek Türkiye sınırına geçti. Yangını izleyen ve kayda alan köylüler, Türkiye tarafına geçen domuzları da kaydetti. Köylüler geçen domuzlar için de tepki gösterdi. Sazlık ve ormanlık alanda çıkan yangın büyümesine rağmen Ermenistan tarafından yangına bir müdahale gelmedi. Türkiye tarafından da bir yardım talep edilmediği öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap