SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ermenistan’dan itiraf: Bayraktar TB2'le nasıl savaşacağımızı bilemedik

Ermenistan’dan itiraf: Bayraktar TB2'le nasıl savaşacağımızı bilemedik

26 Kasım 2021 Cuma - 10:59




Ermenistan Parlamento Başkanı Alen Simonyan, Azerbaycan ordusunun havadaki üstünlüğü, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile sağlandığını ve 2020 Karabağ savaşının sonunu belirleyen faktör olduğunu bildirdi.





2'nci Karabağ savaşında Azerbaycan'a karşı savaşı kaybederek topraklarından olan Ermenistan'dan Türk yapımı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları konusunda tarihi itiraf geldi.

Ermenistan Parlamento Başkanı Alen Simonyan, Türk yapımı Bayraktar TB2 SİHA'larının savaşın sonucunu belirlediğini itiraf etti.

Rus basınına konuşan Simonyan, “İnsan sayısıyla sorunumuz yoktu. Elimizdeki teçhizatın vuramadığı Bayraktar’lar ile nasıl savaşacağımızla ilgili bir sorunumuz vardı. Bakü’nün kontrolüne geçen bölgelerden yaklaşık 25 bin askerimizi çıkarttık. Elimizde insanlar olmadığı için mi savaşı kaybettiğimizi düşünüyorsunuz? Yoksa 2020’de savaşları insanların kazandığını mı düşünüyorsunuz?” ifadesini kullandı.

Çatışmalar 9 Kasım'da sona erdi

Karabağ’da, 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan ve Ermenistan orduları arasında yeni savaş meydana gelmişti. 44 dün süren savaşta Azerbaycan ordusu Cebrail, Fuzuli, Zengelan ve Kubatlı bölgelerinin yanı sıra Ağdere ve Hocavent bölgelerinin bazı kasaba ve köylerini yaklaşık 30 yıl süren işgalin ardından kurtarmayı başarmıştı.


 Çatışmalar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında 9 Kasım 2020 tarihinde imzalanan anlaşmayla sona ermişti. Anlaşmaya göre Ermenistan, kontrolünde kalan Ağdam, Kelbecer ve Laçin ilçelerini Azerbaycan’a iade etmiş, temas hattı boyunca ve Laçın koridorunda Rusya barış gücü askerleri konuşlandırılmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap