SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan istifa etti

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan istifa etti

23 Ocak 2022 Pazar - 19:54




Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, istifa ettiğini açıkladı. Gerekçe olarak ülkenin iç ve dış politikasında etki sahibi olmamasını gösterdi.





Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, istifasına gerekçe olarak ülkenin iç ve dış politikasında etki sahibi olmamasını gösterdi.

Armen Sarkisyan'ın Istifa açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Uzun süredir düşünüyordum ve dört yıllık aktif çalışmanın ardından cumhurbaşkanlığı görevinden istifa etmeye karar verdim."

ARMEN SARKİSYAN KİMDİR

Armen Sarkisyan, 23 Haziran 1953 tarihinde Erivan'da doğdu. Ermenistan'ın Londra büyükelçiliği ve Ermenistan başbakanlığı görevlerinde bulundu. Erivan Devlet Üniversitesi Fizik ve Matematik Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı üniversitede 23 yaşında öğretim üyesi oldu. Cambridge Üniversitesi'nde ve Londra Üniversitesi Matematik Enstitüsü'nde 1984-1985 ve 1989-1991 yılları arasında yabancı araştırmacı ve öğretim üyeliği yaptı. Ermenistan'da ilk kez Cumhurbaşkanı Parlamento tarafından seçildi. Ermenistan Cumhuriyetinin 4. Devlet Başkanı iktidardaki koalisyondan, Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi ve Ermeni Devrimci Federasyonu Partisi'nden 65 vekilin aday gösterdiği Armen Sarkisyan olmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap