SON DAKİKA



Haber > Dünya > Enflasyon yüzde 60’a dayandı: Halk sokağa döküldü

Enflasyon yüzde 60’a dayandı: Halk sokağa döküldü

13 Mayıs 2022 Cuma - 15:24




IMF'nin sömürdüğü Arjantin'de binlerce kişi, ekonomik kriz ve yüksek enflasyonu protesto etmek için sokaklara döküldü.





IMF'nin desteği Arjantin'i kurtaramadı, enflasyon yüzde 60'a dayanınca halk sokağa döküldü.

Başkent Buenos Aires'te toplanan kalabalık, Devlet Başkanı Alberto Fernandez karşıtı sloganlar attı.

Eylemlere ülkenin dört bir yanından katılım sağlanırken toplumsal çatışmalardan korkuluyor.

Geçen hafta salı günü kuzeybatıdaki Jujuy, kuzeydoğudaki Misiones, batıdaki San Juan ve güneydeki Tierra del Fuego eyaletlerinden yola çıkan hükümet karşıtı göstericiler de protestoda yer aldı.

İndependent Türkçe'de yer alana habere göre, Göstericilerden 36 yaşındaki Cristian Alegre, "Durum karışık, yeterli para yok. Biz bir aşevi açmaya çalışıyoruz. Benim gibi geçici işlerde çalışan, çöplerden kağıt toplayıp satan bir sürü kişi var" diyerek ülkedeki geçim sorununu anlattı.


Z kuşağından Lucia Barrios ise "Konaklama bir fiyasko, kirada yaşıyoruz, her geçen gün işler daha da zorlaşıyor. Üniversite okuyacak param yok. Biz gençlerin bir geleceği yok. Bizim gibi işçilerin sokağa inmesi lazım" dedi.

Göstericiler, gıda desteği ve sosyal yardımların artırılmasını talep etti. Ülkede en az 4 milyon kişi, yani nüfusun yaklaşık yüzde 10'u gıda ihtiyaçlarını karşılamak için devlet sübvansiyonlarına bağlı.

Ülkenin martta IMF'le yaptığı 45 milyar dolarlık borç yapılandırma anlaşması ve kemer sıkma politikalarını da eleştiren göstericiler, "Hükümetin borcu halka" sloganları attı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap