SON DAKİKA



Haber > Dünya > Endonezya toprak kayması 46 can aldı!

Endonezya toprak kayması 46 can aldı!

20 Haziran 2016 Pazartesi - 10:38




Günlerdir süren yoğun yağışlardan dolayı Endonezya'da toprak kayması gerçekleşti. Kaymadan dolayı 46 kişi hayatını kaybederken 17 kişi kayboldu.





Endonezya'nın Orta Cava bölgesinde birkaç gündür süren şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında ölenlerin sayısı 46'ye çıktı.

Jakartaglobe'da yer alan habere göre, Bölge Afetle Mücadele Kurumu Müdürü Budhi Hardjono, yaptığı açıklamada, "Solo şehrine bağlı Purworejo ilçesinde meydana gelen heyelanda 29, Banjarnegara ilçesinde ise 17 kişi öldü. Şimdiye kadar 46 kişi hayatını kaybetti." dedi.

RİSKLİ BÖLGEDE TAHLİYE

Hardjono, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek "Ekiplerimiz kayıp 17 kişiyi arıyor. 14 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Bölge halkı riskli bölgelerden tahliye edildi." diye konuştu.

Şiddetli yağışların sebep olduğu sel ve toprak kaymasının Orta Cava bölgesindeki 16 ilçede etkili olduğu, yüzlerce evin hasar gördüğü ifade edildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap