SON DAKİKA



Haber > Dünya > Endonezya, namaza koronavirüs engelini böyle aştı

Endonezya, namaza koronavirüs engelini böyle aştı

31 Mart 2020 Salı - 15:26




Endonezya'da koronavirüs nedeni ile insanların cami ve mescidlerden uzaklaştırma yerine camiye girenler dezenfekte ediliyor.





Başta ülkemiz olmak üzere pek çok İslam memleketinde, cami ve mescidlerde, Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeni ile toplu ibadete ara verilmişti.

Fakat Endonezya, dindar Müslümanlar için büyük sıkıntı olan bu uygulamayı farklı ve basit bir yöntemle çözdü. 

Öyle ki, çekilen görüntülerde, namaza gelen cami cemaatinin bizzat kendilerinin dezenfekte edilerekten içeri girdikleri görülüyor. 

17 Mart 2020 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs önlemlerine ilişkin yaptığı açıklamada, camii ve mescitlerde cemaat ile namaz kılınmasına ara verildiğini belirtmişti.

Erbaş açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı.

TEHLİKE GEÇENE KADAR CEMAATLE NAMAZ KILINAMAYACAK

Yeni tip corona virüs bulunduğu ortam insandan insana hızlı bir şekilde yayılarak, çok kısa bir zamanda salgın haline gelmediktedir. İlk buluştuğu andan itibaren fark edilemediği için tehlike oluşturmaktadır.  Ülkemizde vaka sayısının artmaya başlaması ile birlikte tedbir olarak insanların bir araya geldiği organizasyonlar iptal edilmiştir. Camii ve mescitlerde cemaat ile kılınması durumunda riskin artacağı anlaşılmaktadır. Bu nedenle namazların evlerde kılınmasına dair varlık da bilinmektedir. Cuma namazı başta olmak züere camii ve mescitlerde namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Cuma yerine öğle namazı yeterlidir. 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap