SON DAKİKA



Haber > Dünya > Endonezya kömür ihracatını yasakladı

Endonezya kömür ihracatını yasakladı

01 Ocak 2022 Cumartesi - 15:33




Endonezya, ülkedeki yerel enerji santrallerindeki arzın düşük olmasının, elektrik kesintilerine yol açabilmesinden endişe duydukları için Ocak ayı itibariyle kömür ihracatını yasakladığını açıkladı.





Dünyanın en büyük termal kömür ihracatçısı olan Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya’da bugünden itibaren kömür ihracatının yasaklandığı duyuruldu. Endonezya Enerji Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Endonezya’daki yerel enerji santrallerine olan arzın düşük olmasının, elektrik kesintilerine yol açabilmesi açısından kömür ihracatının 1 Ocak itibariyle yasaklandığını açıkladı.

Endonezya Enerji Bakanlığına bağlı Kömür Genel Müdürü Ridwan Jamaludin, kömür ihracatı yasağının uygulanmadığı takdirde 10 bin 850 megavatlık 20’ye yakın santralin devre dışı kalacağını belirterek ülkede kömür stoğu açığı olduğunu söyledi. Enerji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, acil önlem alınmadığı takdirde ülkede yaşanacak yaygın elektrik kesintilerine dikkat çekildi.

Endonezya, geçtiğimiz yıl Ocak ve Temmuz ayları arasında iç piyasa yükümlülüklerini yerine getirmediğini gerekçesiyle 34 kömür madenciliği şirketinin kömür ihracatını askıya almıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap