SON DAKİKA



Haber > Dünya > Elon Musk: Uzayda milyarlarca uydu için yer var

Elon Musk: Uzayda milyarlarca uydu için yer var

30 Aralık 2021 Perşembe - 12:51




Uzay teknolojileri şirketi SpaceX'in CEO'su Elon Musk, uydu çalışmalarına yönelik eleştirilere yanıt vererek uzayda milyarlarca uydu için yeterli yer olduğunu söyledi.





Starlink uyduları nedeniyle Çin'in uzay istasyonunu tehlikeye atmakla suçlanan Elon Musk, eleştirilere yanıt verdi.

Financial Times'a röportaj veren Musk, SpaceX Starlink uydularının Dünya'nın yörüngesinde çok fazla yer kapladığı yönündeki iddiaları reddetti.

"Uzay son derece muazzam ve uydular çok küçük. Bu, başkalarını herhangi bir şekilde etkili bir şekilde engellediğimiz bir durum değil. Kimsenin bir şey yapmasını engellemedik, engellemeyi de beklemiyoruz.”

SpaceX şimdiye kadar yörüngeye yaklaşık 2 bin Starlink uydusu gönderdi ve şirket, tüm dünyaya uydu internet erişimi sağlamak amacıyla toplamda 40 binden fazla uydu fırlatmayı planlıyor.

Çin SpaceX'i BM'ye şikayet etti


Çin, Starlink projesi için yörüngeye gönderilen uyduların uzay istasyonu için tehlike oluşturduğunu söyleyerek Elon Musk'ı Birleşmiş Milletler Uzay Ajansı'na şikayet etmişti.

Pekin, ülkenin uzay istasyonunun Starlink uydularıyla iki "yakın karşılaşma" yaşadığını ve kazayı önleme manevrası yapmak zorunda kaldıklarını açıklamıştı.

Çin'in bu ay Birleşmiş Milletler Dış Uzay İşleri Ofisi'ne sunduğu bir belgeye göre, olaylar 1 Temmuz ve 21 Ekim tarihlerinde meydana geldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap