SON DAKİKA



Haber > Dünya > Efsane sporcuya tecavüz şoku!

Efsane sporcuya tecavüz şoku!

24 Mart 2015 Salı - 11:25




Kariyerinde tam 9 Grand Slam Çiftler şampiyonluğu bulunan tenis dünyasının efsane isimlerinden Bob Hewitt, tecavüz ve cinsel istismardan suçlu bulundu





Kariyerinde tam 9 Grand Slam Çiftler şampiyonluğu bulunan tenis dünyasının efsane isimlerinden Bob Hewitt, Güney Afrika'da devam eden tecavüz ve cinsel istismar davasında suçlu bulundu.

KIZ ÖĞRENCİLERİNE TECAVÜZ ETMİŞ

Sporx'te yer alan habere göre; Avustralya doğumlu olan ancak yaptığı evliliğin ardından eş durumu sayesinde Günay Afrika vatandaşlığı da alan 75 yaşındaki eski tenis yıldızı, 1980-90 yılları arasında koçluk yaptığı reşit olmayan kız öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu ve tecavüz ettiği gerekçesiyle suçlu bulundu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Davacı kadınlardan ikisinin tecavüz, birisinin ise yalnızca cinsel taciz şikayetinde bulunduğunun belirtildiği haberde, Bob Hewitt'in söz konusu 3 kadın tarafından yapılan bütün suçlamaları reddettiği kaydedildi.


"SUÇLU BİR İNSAN CEZASIZ KALAMAZ"

Davayı yürüten Yargıç Bert Bam ise ifadelerine başvurduğu üç davacı kadının da doğruyu söylediğine kanaat getirdiğini ve onlara inandığını söyledi. Bert Bam, "Zaman, işlenen suçları silmez. Suçlu bir insan da cezasız kalamaz" dedi.

"TEVACÜZ EĞLENCELİDİR" DEMİŞLER

Öte yandan davacı kadınlardan biri, mahkemeye verdiği ifadesinde Bob Hewitt'in taciz esnasında kendisine "tecavüz eğlencelidir" dediğini belirtti.

CEZA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BELLİ OLACAK


75 yaşındaki eski tenis yıldızının çarptırılacağı cezanın önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacağı, uygulanacak olan cezai yaptırımın ve açıklanacağı tarihin henüz belli olmadığı ifade edildi.

TECAVÜZ OLAYI KARİYERİNİ BİTİRMİŞ

Bob Hewitt, 1992 yılında tenis oyuncuları için oldukça önemli olan International Tennis Hall of Fame'e ismini yazdırma onuruna erişmiş ancak 2012 yılında patlak veren söz konusu tecavüz ve cinsel istismar suçlamaları sebebiyle ismi ivedilikle kaldırılmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap