SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dünyanın Türkiye gibi bir ülkeye ihtiyacı var

Dünyanın Türkiye gibi bir ülkeye ihtiyacı var

04 Ekim 2015 Pazar - 15:25




ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Paul Selva, Türkiye'nin on yıllardır bölgedeki istikrarın sağlanmasında bir mihenk taşı olduğunu söyledi.





ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Paul Selva, Türkiye'nin on yıllardır bölgedeki istikrarın sağlanmasında bir mihenk taşı olduğunu söyledi.Amerikan Türk Konseyinin 34. yıllık toplantısının kapanış yemeğinde konuşan Selva, Türkiye ve ABD'nin, askeri alanda her zaman birbirlerine destek olduğunu belirterek, Türkiye'ye övgüler yağdırdı.Türkiye'nin, İncirlik hava üssünü ABD öncülüğündeki koalisyona açmadan önce de yıllarca ABD ordusunu ağırladığını anlatan Selva, Türkiye ve ABD'nin geçmişten bugüne ortak bir anlayış ve tecrübe tarihi olduğunu kaydetti.Selva, iki ülkenin, tarihte olduğu gibi, bugün de bu ortak anlayışla tüm ortak sorunlarla mücadele edebileceğini söyleyerek, dünyanın şu anda tarihin en karışık dönemlerinden birini yaşadığını dile getirdi.

Selva, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Türkiye) On yıllardır bölgedeki istikrarın sağlanmasına bir mihenk taşı olarak katkı sağladı, tüm Ortadoğu'da ve Güney Avrupa'da güvenlikle alakalı misyonların uygulanabilmesi için ittifaklar kurdu. DAEŞ, El Kaide, PKK, Boko Haram gibi radikal gruplar niyetlerini açıkça belirttiler ve (bunlar) kendi çıkarları uğruna uluslararası güvenliği baltalamaya çalıştılar.Tüm bu zorluklara rağmen Türkiye'nin vadeden ilerlemesi göz alıcı bir şekilde parlamaya devam ediyor. Bu harika bir şey. Şu anda her zamankinden daha da harika. Dünyanın, Türkiye gibi sorumluluk sahibi bir örnek ülkeye ihtiyacı var. Bence bunu, ülkenize gelen 2 milyona yakın Suriyeli mülteciye gösterdiğiniz misafirperverliğinizle ortaya koydunuz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap