SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dünyanın en ölümcül kültleri

Dünyanın en ölümcül kültleri

30 Nisan 2023 Pazar - 12:08




Kenya'da kendilerini aç bırakarak öldüren tarikat üyelerinden sonra İngiliz medyası dünyanın en korkunç tarikatlarını yazdı. Söz konusu grupların karıştığı olayların detayları oldukça dikkat çekici.





Geçtiğimiz hafta Kenya'da meydana gelen olayda 'Açlık tarikatı' üyesi 100'den fazla kişinin Hz. İsa aile buluşmak için yemek yemeyerek öldükleri ortaya çıktı.

Polis açıklamasında 14 tarikat üyesinin gözaltına alındığı kaydedildi. Kenya Kızılhaç’ı kayıp 112 kişinin hala bulunamadığını açıklarken, yetkililer 33 kişinin ise tarikattan kurtarıldığını ifade etti. Tarikatın lideri ise bölgede 1000'den fazla cesedin bulunacağını aktardı.

TEK TEK LİSTELEDİLER

İngiliz DailyMail gazetesi ise dünyadaki en korkunç tarikatların listesini derledi. Listenin ilk sırasınında ABD merkezli 'İsa'nın Müritleri' tarikatı yer aldı. 1954'te Indianapolis'te kurulan tarikat 1978'de trajik bir sonla karşılaştı.İngiliz DailyMail gazetesi ise dünyadaki en korkunç tarikatların listesini derledi. Listenin ilk sırasınında ABD merkezli 'İsa'nın Müritleri' tarikatı yer aldı. 1954'te Indianapolis'te kurulan tarikat 1978'de trajik bir sonla karşılaştı.

ABD'li Leo Ryan isimli yetkili tarikatta ortaya çıkan taciz iddialarını araştırmak için tarikatın merkezine gitti ancak Ryan talihsiz bir şekilde öldürüldü. Ryan'ın ölümünden sonra ABD ordusunun bölgeye geleceğinden korkan tarikat üyeleri siyanür içerek intihar etti. Siyanürü reddedenlere ise söz konusu madde zorla içirildi, bazı tarikat üyeleri ise ormana kaçarak izini kaybettirdi.


TANRININ ON EMRİ

1989 yılında güneybatı Uganda'da Meryem Ana'yı gördüklerini iddia eden kişiler tarafından kuruldu. Tarikatın birincil hedefleri, kıyamette lanetlenmekten kaçınmak için İsa Mesih'in sözünü yaymak ve On Emir'e uymaktı.

On Emir korkusu tarikat arasında o kadar güçlüydü ki, liderleri 'Komşuna karşı yalancı şahitlik yapmayacaksın' diyen dokuzuncu emri çiğnememek için komşularıyla bile iletişimi kesti.

Tarikatın liderleri 1990 yılında 10 yıl içinde kıyametin geleceğini öne sürdüler ve bir son için hazırlanmaya başladılar. Yeni bir milenyumun başlangıcı yaklaşırken tarikatın üyeleri çılgına döndü. Giysileri ve sığırları dahil olmak üzere eşyalarını sattılar ve gelirleri tarikat liderlerine teslim ettiler.

2000 yılında kıyamet kopmayınca eleştirilerin odağı olan tarikat birçok üyesinin katıldığı bir parti düzenledi. Söz konusu partide ise bir anda büyük bir patlama duyuldu ve yangın başladı. Korkunç yangında 530 kişi hayatını kaybetti.


Patlamayı araştıran Uganda polisi ülkenin güneyinde tarikata ait bölgelerde yüzlerce ceset daha buldu. Cesetlerin birçoğu bıçaklanmış ve zehirlenmişti. Bölgede ölen toplam kişi sayısının ise 925'e yükseldi. Tarikatın üst düzey yetkililerinin ise nerede olduğu hala bilinmiyor.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap