SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dünyanın en güçlü 8'inci ordusundan savaş uyarısı: Hazır olmalıyız

Dünyanın en güçlü 8'inci ordusundan savaş uyarısı: Hazır olmalıyız

20 Haziran 2022 Pazartesi - 10:21




İngiltere'nin yeni Genel Kurmay Başkanı Patrick Sanders yaptığı açıklamada, "Avrupa'da bir savaşa hazırlıklı olmalıyız" ifadelerini kullandı.





İngiltere'nin yeni Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders"Avrupa'da savaşa hazırlıklı olmalıyız" ifadelerini kullanarak 1941'den bu yana Avrupa'da bir kara savaşının gölgesinde ordunun komutasını üstlenen ilk Genelkurmay Başkanı olduğunu vurguladı.

İngiliz Sky News'te yer alan habere göre Sanders, İngiliz birliklerinin Avrupa'da bir savaşa hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.

"Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, İngiltere'yi karada savaşmaya ve savaşları kazanmaya hazır hale getirmeli" diyen Sanders, "Artık müttefiklerimizle birlikte savaşabilecek ve savaşta Rusya'yı yenebilecek ordu oluşturmak için yakıcı bir zorunluluk var. Orduyu bir kez daha Avrupa'da savaşmaya hazırlaması gereken nesiliz" diye konuştu.

Sanders bu hafta başında görevi Genelkurmay Başkanı General Mark Carleton Smith'ten almıştı.

Johnson'dan savaş uyarısı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı ziyarette Rusya'nın Ukrayna işgalinin "yeni bir aşama" olduğunu belirtmişti.

Johnson, The Times'da yayınlanan yazısında, "Putin Ukrayna'yı katıksız bir gaddarlıkla ezmeye çalışırken, korkarım ki, uzun bir savaş için kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Her şey Ukrayna'nın topraklarını savunma yeteneğini daha hızlı güçlendirip güçlendiremeyeceğine bağlı olacak" ifadelerini kullanmıştı.


Stoltenberg: Savaş uzun yıllar sürebilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Alman Bild Gazetesi'ne verdiği röportajda Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın yıllarca sürebileceğini ifade etti. Stoltenberg, "Bedeli ne olursa olsun Ukrayna'ya verdiğimiz desteği azaltmamalıyız" demişti.

Dünyanın en güçlü 8'inci ordusu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli uluslararası askeri güç verilerini toplayan internet sitesi Global Firepower'ın paylaştığı son rapora göre İngiltere 142 ülke arasında dünyanın en güçlü 8'inci ordusuna sahip.

Aynı raporda ilk beşi sırasıyla; ABD, Rusya, Çin, Hindistan ve Japonya orduları oluştururken Türkiye ise 13'üncü sırada yer alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap