SON DAKİKA



Haber > Dünya > 'Dünyanın en azılı tecavüzcüsü'

'Dünyanın en azılı tecavüzcüsü'

07 Ocak 2020 Salı - 17:41




Bir savcının 'İngiltere tarihinin en azılı tecavüzcüsü' olarak nitelediği 36 yaşındaki Endonezyalı Reynhard Sinaga'ya pazar günü ömür boyu hapis cezası verildi.





İngiltere'de 136'sı tecavüz olmak üzere toplam 159 erkeğe cinsel saldırıdan suçlu bulunan 36 yaşındaki Endonezyalı Reynhard Sinaga, pazar günü ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Reynhard, kurbanlarına daha rahat ulaşabilmek için Machester kentindeki eşcinsellerin yoğun olarak bulunduğu bir mahallede yaşıyordu. Sık sık Endonezya'da yaşayan varlıklı ailesini anlatan Sinaga, yine ailesinin maddi imkanlarını kullanıyordu. İngiltere'de doktora eğitimini sürdüren Reynhard'ın düzenli olarak kilise ibadetlerine katıldığı biliniyor. Sinaga'nın çoğunalukla heteroseksüel erkeklerden oluşan kurbanlarını, tecavüz sırasında filme almadan önce 'tecavüz ilacı' olarak bilinen GHB verdiği belirtiliyor. 136 tecavüzün yanı sıra 8 başarısız tecavüz girişimi de bulunan Sinaga, 48 kişiye 15 uygunsuz davranışta bulunmakla suçlanıyor. İngiltere'ye 12 yıl önce gelen Sinaga'nın 30 yıl boyunca şartlı tahliye başvurusu yapamayacağı açıklandı.

Ailesi evlenmesini istiyordu

Sinaga, varlıklı ailesiyle sık sık övünse de, Endonezya'ya emlak zengini ailesinin yanına dönmek konusunda isteksizdi. Çünkü Sinaga'nın eşcinsel olduğunu sakladığı muhafazakar ailesi, onun evlenerek bir düzen kurmasını istiyordu. Sinaga'nın eski bir arkadaşı, "Babası zengin bir adam. (Başkent) Cakarta'nın merkezinde bir malikaneleri var. Hizmetçiler, şoförler ve diğer tüm imkanlarıyla övünürdü" diyor. Kendinden küçük bir kız ve erkek kardeşi olan Sinaga, Manchester'ın liberal ve hoşgörülü yaşam tarzına alışmış, cinsel kimliğini saklamıyordu. Sinaga'nın doğduğu yer Endonezya'nın pek çok eyaletinde ise eşcinsellik hâlâ yasak.

Ailesinin yanında farklı biriydi

Sinaga, Endonezyalı geleneksel ailesinin yanındayken daha 'usturuplu' bir tavır takındığını çevresinden saklamıyordu. Sinaga'nın eski bir arkadaşı, "Bence ailesi onu normal bulmuyordu, hiçbir zaman eşcinsel olduğunu ailesine söylemedi. Ailesinin yanına giderken saçını ve kıyafetlerini değiştirmek zorundaydı" diyor. Sinaga'nın evini eşcinsel mahallesi yakınlarında, gençlerin sık sık tercih ettiği bar ve gece kulüplerine yakın bir bölgeden seçmesi, tesadüf olarak değerlendirilmiyor. Çocukluğu sırasında 'Spice Girl' grubunun büyük bir hayranı olduğu belirtilen Sinaga'nın bir arkadaşı, "Sık sık randevulara çıkardı. Ailesi çok zengin olduğu için hiç çalışmadı. Sinaga'yı tuhaf bulan ailesi, onu hiç anlayamadı. Ailesi onu kendi ülkesinden kızlarla tanıştırmaya çalışıyordu. Evlenmesini ve bir aile sahibi olmasını istiyordu" diyor. Aynı zamanda Ray ismiyle de bilinen Sinaga, 2007 yılında henüz 24 yaşındayken İngiltere'ye öğrenci olarak gelmiş ve Manchester Üniversitesi'nde yüksek lisans programını bitirmiş. Ardından aynı kurumda sosyoloji bölümünde bir yüksek lisans programını daha tamamlayıp 2011'de mezun olmuş. Sinaga Leeds Üniversitesi'nde 'cinsellik ve çok ulusluluk. Manchester'daki Güney Asyalı eşcinsel ve biseksüel erkekler' isimli tezi üzerinde çalışıyordu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap