SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dünyanın en ağır hayvanı keşfedildi: Tam 200 ton

Dünyanın en ağır hayvanı keşfedildi: Tam 200 ton

04 Ağustos 2023 Cuma - 14:10




Bilim insanları gezegenimizde yaşayan gelmiş geçmiş en ağır hayvanı keşfetmiş olabilir!





Peru’nun güneyinde soyu tükenmiş bir balinanın fosilleşmiş kemikleri bulundu. Perucetus colossus adı verilen bu devasa canlının yaklaşık 200 ton ağırlığa sahip olduğu tahmin ediliyor. Kalıntılar üzerinde yapılan incelemeler balinanın 39 milyon yıl önce yaşadığını gösteriyor.

Bilim insanları, nesli tükenmiş bir türe ait iskeletle karşılaştıklarında, hayvanın vücut şeklini ve kütlesini yeniden oluşturmaya çalışmak için modellemeden faydalanıyor. Bunu benzer canlıların biyolojisi hakkında bildiklerine dayanarak yapıyorlar. Araştırmacılar, sadece büyük mavi balina türlerinin onun ağırlığına rakip olabileceğini söylüyor.

Mavi balinalar gösterişli ve hızlı yüzen canlılar. Perucetus ise bilim insanlarına göre çok daha farklı bir yaratık. Araştırmacılar, sosise benzeyen vücudunu kürek şeklindeki kuyruğuyla iterek sığ kıyı sularında tembelce sürüklendiğinden şüpheleniyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap