SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dünyada bir ilk! Başbakan koronavirüse yenildi

Dünyada bir ilk! Başbakan koronavirüse yenildi

14 Aralık 2020 Pazartesi - 15:50




Afrika ülkesi Esvatini'nin Başbakanı Ambrose Dlamini koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Dlamini, koronavirüsten ölen ilk lider oldu.





Yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle Güney Afrika'da tedavi gören Esvatini Başbakanı Dlamini, 52 yaşında hayatını kaybetti.

Başbakan Yardımcısı Themba Masuku, Dlamini'nin vefatını şu cümlelerle duyurdu: "Majesteleri, Sayın Başbakan Ambrose Dlamini'nin üzücü ve zamansız vefatından milleti haberdar etmemi emretti. Ekselansları bu öğleden sonra, Güney Afrika'da bir hastanede tıbbi bakımdayken yaşamını yitirdi"

1 AY ÖNCE HASTALANMIŞTI

Dlamini Kasım ayı ortalarında yakalandığı virüsle 1,5 ay mücadele etmişti. Dlamini’nin tedavisinin hızlanması için 2 Aralık'ta Güney Afrika’da bir hastaneye götürülmüştü.

Ülkede 18 yıldan fazla bankacılık sektöründe çalışan Dlamini, 2010-2018'de ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketi olan MTN'nin başkanlığını yapmıştı. Dlamini, 2018 yılında ülkenin başbakanı olarak atanmıştı.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap