SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dünya Kongre’ye kilitlenmişken… ABD’de korkunç rekor: Bir günde 4 bini aşkın ölü

Dünya Kongre’ye kilitlenmişken… ABD’de korkunç rekor: Bir günde 4 bini aşkın ölü

08 Ocak 2021 Cuma - 11:34




ABD Kongre baskınıyla sarsılırken, corona virüsü kendini yeniden hatırlattı. Johns Hopkins Üniversitesi, ülkede günlük ölü sayısının ilk kez 4 binin üzerine çıkarak rekor kırdığını duyurdu.





ABD’de sancılı geçen seçim süreci ve ardından 6 Ocak’ta meydana gelen Kongre’nin işgali, ülkedeki en büyük sorunu neredeyse unutturmuştu.

Ancak corona virüsü, dünyada en ağır şekilde vurduğu ABD’de kendini yeniden hatırlattı. Salgınla mücadelede en yetkili kurumlardan biri olan Johns Hopkins Üniversitesi, ülkedeki son verileri açıkladı.

ABD’de corona virüsü nedeniyle meydana gelen can kayıplarında korkunç bir rekor kırıldı. Dünya genelinde ilk kez bir ülkede günlük ölü sayısı 4 bini geçti. Son 24 saatte 4 bin 85 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 275 bin yeni vaka tanısı koyuldu.

‘BOĞULUYOR GİBİLER’

Virüsün en çok etkisini gösterdiği eyaletlerin başında California geliyor. Son iki günde eyalet genelinde 1042 ölüm kayıtlara geçti. Hastane doluluk oranları alarm seviyesine ulaştı. Santa Clara Valley Tıp Merkezi’nden Dr. Jeffrey Chien, “Hastalar yataklarında boğuluyor gibi. Gözlerimizin önünde bir nefes almak için çabalıyorlar” dedi.

5.9 MİLYON KİŞİYE AŞI

Öte yandan Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC) tarafından yapılan açıklamada, ABD’de başlayan toplu aşılama programında, 5.9 milyon kişinin şimdiye dek corona aşısı olduğu belirtildi. Günlük ortalama aşı yapılan kişi sayısının 600 bin olduğu ifade ediliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap