SON DAKİKA



Haber > Dünya > DSÖ yeni salgın şüphesi ile harekete geçti! Gizemli hastalık Sudan'da 89 can aldı

DSÖ yeni salgın şüphesi ile harekete geçti! Gizemli hastalık Sudan'da 89 can aldı

15 Aralık 2021 Çarşamba - 20:28




Güney Sudan Sağlık Bakanlığı, 89 kişinin tanımlanamayan bir hastalık sebebiyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. Son dönemde sel baskınları sebebiyle ciddi bir sağlık krizinin içinde olan Güney Sudan’dan gelen haberler Dünya Sağlık Örgütü’nü harekete geçirdi.





DSÖ, Güney Sudan'da ortaya çıkan ve 89 insanı öldüren gizemli hastalık için harekete geçti
Dünya koronavirüsü salgınıyla mücadele ederken Dünya Sağlık Örgütü, Güney Sudan'da en az 89 insanın ölümüne sebep olan yeni bir hastalık için harekete geçti.

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, ülkeye bir araştırma ekibi göndererek soruşturmayı derinleştirdi. Gizemli hastalığın kaynağına giden DSÖ’den bilim insanları, ülkenin kuzeyindeki Fangak kasabasından numune topladı.

İngiliz medya kuruluşu BBC, alınan örneklerin incelendiğini ve gizemli hastalığın kolera olmadığının kesinleştiğini aktardı. BBC'ye konuşan DSÖ’den Sheila Baya, “Acil müdahale ekibi gönderdik ve risk yönetimi yaparak araştırmayı derinleştirdik. Ekipler sel felaketi dolayısıyla helikopterle bölgeye gitti ve numune topladı” dedi.

Yetkililer kıtlık sebebiyle de insanların zor durumda olduğunu duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap