SON DAKİKA



Haber > Dünya > Donbas bölgesi neresi, nereye bağlı?

Donbas bölgesi neresi, nereye bağlı?

22 Şubat 2022 Salı - 11:34




Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim devam ederken vatandaşlar Donbas bölgesi nerede bulunuyor merak etti. Peki, Donbas bölgesi neresi, nereye bağlı? Donbas bölgesi haritadaki yeri neresidir? Donbass bölgesi Rusya'da mı Ukrayna'da mı? Donbas bölgesi hakkında bilgiler sizlerle...





Donetsk Havzası, Donbas veya Donbass olarak da biliniyor. Donbas Luhansk ve Donetsk'i kapsayan bölgenin adıdır. Peki, Donbas bölgesi neresi, nereye bağlı? Donbas bölgesi haritadaki yeri neresidir? Donbass bölgesi Rusya'da mı Ukrayna'da mı?

DONBAS NERESİDİR?

Donets Havzası, Donbas veya Donbass olarak da bilinir, Ukrayna'da tarihî, ekonomik ve kültürel bölge.

Ukrayna'nın doğu kesiminde yer alan iki oblastı kapsar: Donetsk Oblastı'nın kuzey ve orta kısımı ve Luhansk Oblastı'nın güney kısımı. Donetsk şehri Donets Havzası'nın gayriresmî başkenti sayılır.

Donbas Bölgesi Haritadaki Yeri:


DONETSK OBLASTI NEREDE?

Donetsk Oblastı, Ukrayna'nın doğu kesiminde yönetim birimi (oblast). Sovyetler Birliği döneminde, 1938'de Stalino adıyla oluşturulan yönetim biriminin yüzölçümü 26,517 km²'dir.

LUHANSK OBLASTI NEREDE?

Luhansk Oblastı, Ukrayna'da yönetim birimi (oblast). Ukrayna'nın doğu ucunda, Donets Nehri kıyısında yer alır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap