SON DAKİKA



Haber > Dünya > Donald Trump açıkladı! Ebubekir el-Bağdadi öldürüldü

Donald Trump açıkladı! Ebubekir el-Bağdadi öldürüldü

27 Ekim 2019 Pazar - 17:21




ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin İdlib'de düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.





ABD, dün gece İdlib'de operasyon düzenledi. 4 saat süren operasyon sonucu terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebubekir el-Bağdadi öldürüldü. Bağdadi'nin öldürüldüğünü ABD Başkanı Donald Trump canlı yayında açıkladı. 

OPERASYONUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
 
ABD'nin, terör örgütü DEAŞ'ın başı Ebubekir el-Bağdadi'yi  İdlib'de öldürdüğü iddia edilen operasyonda ABD birlikleri geceyarısı  helikopterle indirme yaparak yaklaşık 4 saat süren çatışmaya girdi. 



 
İdlib'deki AA muhabirinin bildirdiğine göre, ABD'nin helikopterlerle  indirme harekatı düzenlediği mevki, ilin kuzeyinde yerinden edilmiş sivillerin  sığındığı Tourlaha Kampı'na birkaç kilometre uzaklıkta yer alıyor.
 
Gece yarısı 00.00 sularında bölgeye 8 ABD helikopteri ve 2 insansız  hava aracı (İHA) gelerek Barişa köyü yakınlarındaki hedefi bir buçuk saat boyunca  yoğun ateş altına aldı.
 



Helikopterlere, yerden ağır silahlarla karşılık verildi. Yaklaşık 1,5 saat süren ilk çatışmaların ardından helikopterler  bölgeden ayrıldı. Yarım saat sonra geri dönen helikopterler saldırıya devam etti.
 
Bu sırada helikopterlerden ABD özel kuvvetleri olduğu düşünülen  unsurlar yere indirildi. Çatışmaların ikinci kısmı 2,5 saat kadar sürdü. Helikopterler yaklaşık dört saat süren operasyonun ardından bölgeden  ayrıldı.
 
Bölgeye giden sağlık ekipleri, saldırının meydana  geldiği noktada tamamen yıkılmış bir ev ile etrafında yanmış bazı çadırlar  gördüklerini bildirdi.



 
Sağlık ekipleri, olay yerinde 3 erkek, 3 kadın ve 1 çocuk olmak üzere  toplam 7 kişinin cesedine ulaştıklarını, 5 yaralıya da ilk müdahalede  bulundukları bilgisini paylaştı. İdlib'deki Suriye hava sahası Rusya tarafından kontrol ediliyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap