SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dolarda gözler AB zirvesinde

Dolarda gözler AB zirvesinde

09 Aralık 2020 Çarşamba - 10:21




Dolar kuru 7.80 bandındaki hareketini sürdürürken gözler AB'nin yarın toplanacak liderler zirvesinde... Öte yandan, piyasada fonlama maliyetinin yüzde 15'e çıkmasıyla TCMB'nin bu ayki PPK toplantısında 100 bp civarında artış beklentisi arttı. 9 Aralık sabahı dolar/TL 7.8183'ten işlem görüyor





Dolar/TL 7.8 etrafında genel olarak yatay bir seyir izlerken piyasada Merkez Bankası'ndan ay sonunda 100-150 baz puan faiz artışı yapabileceğine ilişkin beklentiler kuvvetlendi.

Piyasada ayrıca Perşembe günü gerçekleşecek AB zirvesinden ve ABD'de başkan değişimi ile birlikte yeni bir yaptırım olasılığı da takip ediliyor. Trump, Türkiye'ye CAATSA yaptırımı öngören tasarıyı veto edeceğini açıkladı.

Bankacılar gelişmelerin TL'de satış baskısı yarattığını ancak bunun şimdilik sınırlı kaldığını belirtiyorlar. Dolar/TL geçen hafta beklentilerin üzerinde artış gösteren enflasyon verisiyle 7.9'u aşsa da haftayı 7.8 seviyelerinde tamamlamıştı. Kur önceki gün yaptırım endişeleriyle 7.87'ye kadar yükseldi. Ancak bu yükseliş de kalıcı olmadı.

9 Aralık günü dolar 7.8185 TL'den işlem görüyor. Altın fiyatları da ons cephesinde 1850 üzerinde, gram altında ise 465 TL bandında yatay.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap