SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dezenfektan önerisi yapan Trump’a flaş uyarı

Dezenfektan önerisi yapan Trump’a flaş uyarı

26 Nisan 2020 Pazar - 09:53




Korona virüs salgınıyla ilgili geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında "Dezenfektanın virüsü öldürdüğünü gördüm. Bunu vücuda enjekte etmenin bir yolu var mı?" şeklinde konuşan ABD Başkanı Donald Trump’a danışmanlarından tepki geldi. Bilim insanlarının ve medyanın tepkisini çeken Trump’a danışmanlarının "Toplantılarda konuşmak kampanyanıza zarar veriyor” dediği belirtiliyor.





Yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarının hızla arttığı ABD'de Başkan Donald Trump, günlük gerçekleştirilen Korona virüs Görev Gücü toplantılarından geri adım atıyor. Toplantılarda salgına ilişkin yaptığı açıklamalarla medyanın ve bilim insanlarının tepkisini çeken Trump'a danışmanlarının "Toplantılarda konuşmak kampanyanıza zarar veriyor" dediği öğrenildi. 

T24’te yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Korona virüs Görev Gücü Toplantısının ardından yapılan brifingde dünya kamuoyunun tepkisini çeken bir soru sorarak "Dezenfektanın virüsü öldürdüğünü gördüm. Bunu vücuda enjekte etmenin bir yolu var mı?" demişti. Kısa süre içinde bilim insanları ve medyanın tepkisini çeken araştırmanın ardından Trump, "Kinaye yaptım" dese de ABD Başkanı'nın brifinglerde yaptığı açıklamalara yönelik eleştiriler dinmedi. Trump, cuma günü gerçekleşen korona virüs son durum bilgilendirme toplantısından sonra ilk kez soru almadan kürsüden indi.

Axios haber sitesine konuşan bir danışman, Trump'ın özel bir duyuru olmadığı sürece kürsüde olmaması konusunda uyarıldığını söyledi. Adını vermeyen danışman "Konuşmanın ona yardımcı olmadığını söyledim. İnsanların izlemek istediği şey medyayla Trump'ın kavgası değil" dedi. Öte yandan Trump'ın kürsüden inmek konusunda emin olmadığı, televizyon reytinglerinden hoşlandığı belirtildi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap