SON DAKİKA



Haber > Dünya > Devlet sırlarını dergiye bastılar!

Devlet sırlarını dergiye bastılar!

19 Kasım 2019 Salı - 19:44




Çin'de yayımlanan ve hükümete yakınlığıyla bilinen Modern Ships isimli derginin son sayısında büyük bir skandala imza atıldı. Çin'in yerli imkanlarla ürettiği ve daha önce hiçbir yerde görüntülenmemiş olan bir füzeyle ilgili bütün detaylar dergiye basıldı.





Çin'de yönetimi elinde bulunduran Komünist Parti'nin yayın organı olan Modern Ships isimli dergide Çin'in geliştirdiği yeni silahının bütün detayları okuyucularla paylaşıldı.Dergide ülkenin yeni savaş uçağı H-6N oldukça detaylı bir şekilde yer alıyor.

BATILI SAVUNMA SANAYİ UZMANLARINI HAREKETE GEÇİRDİ

Görüntülerin yayılmasının ardından batılı savunma sanayi uzmanlarını harekete geçti. Konuya ilişkin bir yayın organına konuşan Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü analisti Malcolm Davis, "Eğer bu görüntü gerçekse bu durum Çin ordusunun gemisavar sistemlerinin büyük oranda geliştiğini gözler önüne seriyor" dedi.

BALİSTİK FÜZE İDDİASI


Avustralya'da bir haber sitesi ise söz konusu görüntülere ilişkin olarak "Bu değişiklikler savaş uçağının nükleer başlıklı ya da hipersonik hızla ilerleyen balistik füze taşıyabileceği iddialarını da gündeme getirdi" yorumunu yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap