SON DAKİKA



Haber > Dünya > Devlet Başkanı'ndan sert çıkış

Devlet Başkanı'ndan sert çıkış

19 Eylül 2016 Pazartesi - 17:45




Filipinler Devlet Başkanı Duterte, uyuşturucu tacirlerine karşı açtığı savaşı uzatma talebinde bulunarak, "İstesem de hepsini öldüremem" dedi.





Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte dün bir basın toplantısı düzenleyerek, uyuşturucu tacirlerine karşı savaşı altı ay daha uzatmak istediğini belirtti.

Başkan seçilene kadar ülkedeki uyuşturucu ticaretinin boyutunu kavrayamadığını ifade eden Duterte, güvenlik birimlerinin elindeki uyuşturucu ticaretinin içinde yer alan yüksek rütbeli devlet memurlarının çokluğuna atıfta bulunarak, "İstiyor olsam da bunların hepsini öldürmem mümkün değil." dedi.

3 BİN KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Duterte'nin Mayıs ayında devlet başkanlığı görevine gelmesinden bu yana Filipinler’deki uyuşturucu savaşında 3 bin kişi öldürüldü.

Resmi polis kaynakları şimdiye kadar bin 100 uyuşturucu tacirinin öldürüldüğünü açıklamasına karşın, diğer öldürülen kişilerin faillerinin belli olmadığı açıklandı. İnsan hakları örgütleri bu kişilerin yarı militer ‘yurttaş muhafızları tarafından öldürüldüğünü belirtiyorlar.


Ayrıca Duterte’nin uyuşturucu tacirlerine karşı yürüttüğü öldürme harekatı Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve ABD tarafından sert şekilde eleştirilip, ’yargısız infaz’ olarak niteleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap