SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dev şirkette skandal bitmiyor! 10 milyon dolar ceza kesildi

Dev şirkette skandal bitmiyor! 10 milyon dolar ceza kesildi

01 Ocak 2021 Cuma - 11:20




ABD'li Ticketmaster, ABD Adalet Bakanlığı tarafından rakip şirketin bilgisayarına sızarak gizli bilgilerine ulaştığı için 10 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı. Şirkete daha önceden de İngiltere ceza kesmişti.





Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren ABD'li bilet satış ve dağıtım şirketi olan Ticketmaster, rakip şirketin çalışanını işe alarak bilgisayarlarına sızmayı planladığı için cezaya çarptırıldı. 

BBC'nin haberine göre şirket bu suçlamaları ve ceza ödemeyi kabul etti. Ticketmaster'ın ana şirketi Live Nation üzerinden yapılan hackleme çalışması sonucu rakip şirket CrowdSurge'a bağlı pek çok bilgi çalındı.  Dev şirkette skandal: 1,25 milyon sterlin ceza verildi

10 milyon dolarlık cezaya sebep olan suçlamanın 2017 yılında gerçekleştiği ve 2 çalışanı içerdiği şirket tarafından ifade edildi. 

Çalışanların "iş istihbaratını yasadışı bir şekilde toplamak için çalınan şifreleri kullanarak yetkisiz bir şekilde ve yasadışı olarak rakibin bilgisayarlarına eriştiği" tespit edildi. Ceza üstüne ceza yağıyor! Dev şirkete 180 milyon euroluk dava

Ticketmaster'ın ayrıca, bu uyum önlemleriyle ilgili olarak anlaşmanın üç yıllık süresi boyunca ABD Başsavcılığına her yıl rapor vermesi gerekiyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
ABD

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap