SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dev servetlerine yeni $’lar kattılar

Dev servetlerine yeni $’lar kattılar

02 Ocak 2022 Pazar - 14:14




Pandemi kâbusunun sürdüğü ve ülkelerin finansal zorluklardan geçtiği 2021 yılında, dünyanın en zengin 10 insanı, servetlerini toplam 402 milyar dolar artırdı





Ultra zenginlere 2021 de uğurlu geldi, her biri çok kârlı bir sene yaşadı. Öyle ki dünyanın en zengin 10 ismi, 2021 yılında servetlerine toplam 402 milyar dolar ekledi. Tesla ve SpaceX’in sahibi, ABD’li milyarder Elon Musk, dünyanın en zengini unvanını almasının ardından 277 milyar dolarlık servetini 121 milyar dolar daha artırdı ve yılın en çok kazananı oldu. İkinci sırada yer alan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, 2021 yılına dünyanın en zengini unvanıyla başladı ancak daha sonra liderliği Elon Musk’a kaptırdı ve yıl boyunca servetine 4.5 milyar dolar ekleyebildi!

Milyarlar eklendi

“Bloomberg Milyarderler Endeksi” araştırmasına göre, dünyanın en zengin üçüncü insanı ise lüks markası LVMH’nin kurucusu Fransız milyarder Bernard Arnault oldu. Arnault 61.3 milyar dolarla, Elon Musk’tan sonra geçtiğimiz yıl servetini en çok artıran ikinci isim oldu. Parasına para katan dünyanın en zengin isimlerinin hayatları ise geçtiğimiz yıl inişli çıkışlı geçti. Bunlardan biri olan Elon Musk sevgilisi, Kanadalı şarkıcı Grimes’ten ayrıldı ve kendisine tüm dünyayı şaşırtan yeni bir unvan verdi: Technoking (Tekno kralı)! Musk ayrıca sosyal medyada yaptığı bir anket üzerine milyarlarca dolar değerinde Tesla hisseleri sattı. Ancak Musk’ın hisse satışını anketler yüzünden değil, zorunlu vergiler sebebiyle sattığı ortaya çıktı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap