SON DAKİKA



Haber > Dünya > Deutsche Bank battı batıyor!

Deutsche Bank battı batıyor!

12 Temmuz 2016 Salı - 14:32




İflas edeceği haberleri tüm dünyaya yayılan Almanya'nın ünlü bankası Deutsche Bank hisseleri geçtiğimiz hafta tarihinin en düşük rakamını gördü.





Almanya'nın en büyük bankası olan Deutsche Bank, içinde bulunduğu krizin en dibini gördü. Daha önce ‘Türkiye’nin iflas edeceğini’ belirten raporlar yayınlayan Deutsche Bank, tarihinin en sıkıntılı dönemini yaşıyor. Karar'da yer alan habere göre 2015 yılını zararla kapatan banka, geçen hafta hisselerde tarihinin en düşük seviyesindeydi.

REKOR ZARAR

2015’i 6.8 milyar euro zararla kapayan banka 10 ülkede 9 bin çalışanını işten çıkardı. Bu tasarruf hamlesine rağmen borçlarını ödeyemeyeceği endişesiyle bankanın hisseleri de dibe vurdu. Bankanın hisselerindeki kayıplar bu yılın ilk yarısında yüzde 41’i, 2008 krizi öncesi, 2007’nin nisan ayındaki zirvesine göre ise yüzde 87’yi buldu. 2008 sonunda Türkiye’nin nakit sıkıntısı çekerek krize girebileceğini açıklayarak felaket tellallığı yapan bankanın geleceğine yönelik endişeler bu tarihi diple yeniden alevlenmeye başladı.

200 ŞUBESİNİ KAPATACAK

Geçtiğimiz haftalarda banka, içinde bulunduğu krizden çıkabilmek için 200 şubesini kapatacağını duyurmuştu. Yapılan son açıklamaya göre, "2020 Stratejisi" gereğince her dört şubeden biri kapatılacak. Buna göre 723 şubenin 188’i, bu yılın sonbaharından başlamak üzere, 2017 yılının bahar ayına kadar kapatılmış olacak. Deutsche Bank Yönetim Kurulu Başkanı John Cryan, geçtiğimiz sonbaharda yaptığı açıklamada 4 bin çalışanın işine son verileceğini açıklamıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap