SON DAKİKA



Haber > Dünya > Darbeciye bak hele: Darbeye karşı kışkırtıcılık oldukça tehlikelidir

Darbeciye bak hele: Darbeye karşı kışkırtıcılık oldukça tehlikelidir

25 Nisan 2021 Pazar - 12:14




Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi askeri müdahaleyle iktidardan düşüren darbeci Abdülfettah el Sisi'nin darbe konusundaki açıklamaları şaşırttı.





Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi iktidardan askeri darbeyle indiren Abdülfettah el Sisi, Almanya'nın Die Welt gazetesine açıklamalarda bulundu.

Demokratik yollarla iktidara gelen Muhammed Mursi'yi iktidardan düşüren Sisi'den darbeyle ilgili çelişkili bir açıklama geldi.

"DARBEYE KARŞI KIŞKIRTICILIK OLDUKÇA TEHLİKELİDİR"

Ülkenin iç siyasetine ilişkin değerlendirmelerde bulunanarak, darbe imaları yapılmasının oldukça tehlikeli bir kışkırtıcı bir durum olduğunu bunun kabul edilemeyeceğini kaydeden Sisi, şu şekilde konuştu:

"Herkes için izin verilen eleştiri, yapıcı eleştiridir, kışkırtıcı eleştiri değil. Mısır gibi, yüzde 60'ı gençlerden oluşan 100 milyonluk bir ülke olan Mısır için istikrar önemlidir. Bizler anayasal bir devlet istiyoruz. Ancak darbeye karşı kışkırtıcılık oldukça tehlikelidir ve kabul edilemez."


"SEVMEDİKLERİ HÜKÜMETİ KOVACAK GÜÇLERİ VAR"

Sisi'nin akılalmaz sözleri bunlarla da sınırlı kalmadı. Müslüman Kardeşleri, Mursi'yi ve ülkede fikrinden ötürü idam edilen kişilerin kanıyla adeta alay eden Sisi, ülkede siyasi görüşlerinden dolayı kimsenin hapiste olmadığını iddia etti.

Sisi  "Mısırlılar özgür bir iradeye sahiptir, sevmedikleri bir hükümeti kovacak güçleri vardır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan AKP'ye yakın medyadan ise darbeci Sisi'nin açıklamalarına dair kayda değer bir eleştiri gelmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap