SON DAKİKA



Haber > Dünya > Darbeci Sisi Libya'da Hafter'e silah göndermeye devam ediyor!

Darbeci Sisi Libya'da Hafter'e silah göndermeye devam ediyor!

14 Nisan 2021 Çarşamba - 12:10




Mısır'ın Darbeci lideri es-Sisi, Libya'da kendisi gibi darbeci olan General Hafter'i desteklemeye devam ediyor. Sisi'nin Libya'ya iki uçak dolusu silah gönderdiği ortaya çıktı.





Mısır'da ilk defa seçimle başa gelmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren Abdülfettah es‑Sisi, Libya'da Darbeci General Hafter'e silah göndermeye devam ediyor.

Libya, sözde 'Arap Baharı' ile 2011 yılında Muammer Kaddafi'nin linç edilerek devrilmesinin ardından iç savaşa sürüklenmişti. 

Birleşmiş Milletler himayesinde yapılan toplantıların sonucunda Ekim ayında ateşkes anlaşmasının imzalanmasının ardından Abdulhamid Dibeybe Libya'nın geçici başbakanı seçilmiş, ülkeden ise yabancı önce Trablus merkezli Darbeci General Hafter'e bağlı paralı askerlerin çıkması için çağrılar yapılmıştı.

SİSİ'DEN TIBBİ MALZEME GÖRÜNÜMLÜ SİLAH SEVKİYATI

Libya Sağlık Bakanlığı, dün Facebook sayfasında yaptığı açıklama ile Mısır tarafından gönderilen iki ilaç ve tıbbi malzeme sevkiyatının Sebha Uluslararası Havaalanı'na geldiğini duyurmuştu. Darbeci General Halife Hafter'e yakınlığıyla bilinen El-Hades televizyon kanalı ise Hafter ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin iş birliğiyle Sebha'ya tıbbi malzeme sevkiyatının ulaştığını aktardı.


Ancak Libya ordusundan bugün yapılan açıklamada Mısır'ın gönderdiği uçakların silah taşıdığı ortaya çıktı.

Libya ordusuna bağlı Sirte ve Cufra Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, yaptığı açıklamada, ülkenin güney batısındaki Uluslararası Sebha Havalimanı'na iniş yapan uçakların silah taşıdığı bilgisini verdi.

Dırah, Mısır'dan gelen iki uçakta ilaçların altına gizlenmiş silah ve cephanelerin bulunduğunu ifade ederek, "İki uçakta bir kısım ilaçlar var, ancak kargonun çoğu silah ve mühimmat." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap