SON DAKİKA



Haber > Dünya > Darbeci generali toplantı listesinden attılar

Darbeci generali toplantı listesinden attılar

16 Ekim 2021 Cumartesi - 15:45




Myanmar'da askeri darbeyle yönetimi ele geçiren General Min Aung Hlaing, ASEAN zirvesinin davetli listesinden çıkarıldı. Hlaing yerine, siyasi olmayan bir temsilci davet edilecek.





Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), Myanmar'da askeri darbeyle yönetimi ele geçiren General Min Aung Hlaing'la ilgili kritik bir karar verdi.

ASEAN zirvesine katılıp katılmayacağı konusunda kriz çıkan Hlaing davetliler listesinden çıkarıldı.

Kararın gerekçesi olarak ordu yönetiminin ülkedeki karışıklıkları sona erdirmek için yeterli çabayı ortaya koyamaması gösterildi.

26-28 Ekim tarihleri arasında Brunei'de düzenlenecek zirveye Myanmar'dan sivil bir yetkilinin davet edileceği belirtildi.

MYANMAR'DAKİ ASKERİ DARBE


Myanmar ordusu, 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve 1 yıllığına olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar yaklaşık 1000 kişi hayatını kaybetti, binlerce gösterici gözaltına alındı.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap