SON DAKİKA



Haber > Dünya > Darbe sonrası Batı Afrika'da sular durulmuyor: Sınırlar kapatıldı!

Darbe sonrası Batı Afrika'da sular durulmuyor: Sınırlar kapatıldı!

01 Ağustos 2023 Salı - 15:20




Geçtiğimiz günlerde Nijer’de gerçekleşen darbeye Batı Afrika ülkeleri ve Fransa’dan tepkiler yükselirken Emmanuel Macron bir saldırının gerçekleşmesi durumunda müdahale edileceğini söyledi.





Nijer'in cumhurbaşkanlığı muhafız alayı, halkın oyuyla göreve gelen Muhammed Bazum'u alıkoyarak yönetime el koyduğunu duyurmuştu.

BİR HAFTA SÜRE VERİLDİ

Batı Afrika ülkeleri durumu değerlendirmek için bir araya toplandı. Darbecilere anayasal düzene geri dönülmesi için bir hafta süre verildi.

SINIRLAR KAPATILDI

Batı Afrika ülkeleri ekonomik topluluğu Ecowas Nijer'e karşı alınacak önlemleri de duyurdu. Cunta hükümetinin iktidarı sürecinde Nijer ile sınırlar kapatıldı. Batı Afrika ve Avrupa ülkelerinden gelen tepkilerin yanı sıra Nijer’de darbe yanlıları sokağa çıktı.


VLADİMİR PUTİN TEZAHÜRATLARI YAPILDI

Fransız Büyükelçiliğinin önünde toplanan darbe taraftarları, Rusya bayraklarıyla Vladimir Putin lehine tezahüratlarda bulundu. Fransız büyükelçiliğine saldıran protestocular duvarlara Nijer ve Rusya bayrakları yerleştirildi.

"FRANSA ÇIKARLARINA KARŞI BİR SALDIRIYA ANINDA  MÜDAHALE EDİLECEKTİR"

Yaşanan olayların ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Fransız diplomatlara, vatandaşlara veya Fransa çıkarlarına karşı bir saldırıya anında ve kararlı bir şekilde müdahale edilecektir" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap