SON DAKİKA



Haber > Dünya > Danimarka sınır kontrolünü sıkılaştırdı

Danimarka sınır kontrolünü sıkılaştırdı

05 Ağustos 2023 Cumartesi - 11:44




Danimarka Kur’an yakma olayları ve bunun sonucunda ortaya çıkan kriz nedeniyle sınırlarındaki kontrollerini sıkılaştıracağını açıkladı.





Adalet Bakanlığı, “Yetkililer, belirli ve mevcut tehditlere yanıt vermek için Danimarka’ya kimlerin girdiğine odaklanmanın gerekli olduğu sonucuna vardı” dedi. Adalet Bakanı Peter Hummelgaard, sınır kontrollerini sıkılaştırmanın, durumun ciddiyetinin altını çizdiğini söyledi. Hummelgaard, mevcut durumu hafife almadıklarını belirterek, “Hükümet mevcut durumu çok ciddiye alıyor. Son Kur’an yakmalar, polisin bildirdiği üzere mevcut güvenlik durumunu etkilemiştir” dedi. Danimarka’ya gelirken, İsveç ve Almanya’dan girişlerde rastgele sınır kontrollerinin dün itibariyle başladığı bildirildi.

Öte yandan ülkede yeni bir Kur’an yakma eylemi daha gerçekleşti. Türkiye Büyükelçiliği önünde İslam karşıtı ırkçı Patrioterne Gaar Live grubuna mensup iki kişi dün yine Kur’an yakma eylemi gerçekleştirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap