SON DAKİKA



Haber > Dünya > Danimarka Elçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Danimarka Elçisi Dışişleri'ne çağrıldı

27 Ocak 2023 Cuma - 15:28




Danimarka’da Kur'an'ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verildiğinin öğrenilmesi üzerine Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.





Büyükelçi’ye, açıkça nefret suçu niteliğindeki sözkonusu provokatif eyleme izin verilmesini Türkiye'nin en güçlü şekilde kınadığı ifade edildi.
Büyükelçiye; Danimarka’nın bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletilerek, sözkonusu eyleme izin verilmemesinin beklendiği aktarıldı.

'HER CUMA YAKACAĞIM'

Öte yandan geçtiğimiz hafta İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim'i yakan Rasmus Paludan'dan gerilimi tam anlamıyla tırmandıracak bir açıklama geldi.
Aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı politikacı Rasmus Paludan, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an'ı Kerim yaktı. Paludan’ın eylemi sırasında İsveç polisinin güvenlik önlemleri aldığı ve müdahale etmediği görüldü.
 
1 hafta sonra ise Rasmus Paludan'dan gerilimi tekrar en üst seviyeye çıkaracak bir açıklama geldi. Paludan, Türkiye, İsveç'e NATO'ya giriş izni verene kadar her cuma Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakacağını belirtti.
Öte yandan İsveç basınına da konuşan Palu'dan bir gazetecinin sorduğu 'Pişman Mısınız?' sorusuna hayli ilginç bir yanıt verdi. Paludan'ın verdiği yanıt şöyle: 'Tabi ki hayır. Bunu yapmamın nedeni tamamen siyasi sebepler. Tek üzüldüğüm nokta çok sayıda ölüm tehdidi almam'

SAVUNMA BAKANININ ZİYARETİ İPTAL

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç’in, başkent Stockholm’de terör örgütü yandaşlarının Erdoğan ve Türkiye aleyhine gerçekleştirdikleri eylemlerle, Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokasyona karşı tedbir alınmamasını eleştirerek, “Bu geldiğimiz noktada İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik” dedi.

TEVRAT'IN YAKILMASININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

NATO üyeliği için Türkiye'nin kararını bekleyen İsveç'in ikili oyunu gün içinde ortaya çıktı. İsrail’in İsveç Büyükelçisi Ziv Nevo Kulman, elçilik önünde Tevrat yakılması eylemi ile ilgili Twitter üzerinden önemli bir açıklamada bulundu. Kulman söz konusu açıklamasında şu sözlere yer verdi:

'Son birkaç gündür bu nefret dolu eylemin gerçekleşmemesi için gece gündüz çalışıyoruz' 'İsveç makamlarına yönelik çabalarımız neticesinde söz konusu grup, Tevrat yakma eyleminden vazgeçti.'

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap